UHAPŠEN OTAC MONSTRUM SA MIRIJEVA KOJI JE DRŽAO ĆERKU KAO ROBA

N.B.

28. 03. 2023. u 18:01

PO NALOGU dežurnog zamenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd pronađen je, lišen slobode i zadržan u trajanju od 48 časova osumnjičeni Uroš Pašajlić, za kojim je raspisana potraga još od 24.03.2023.godine, saznaju "Novosti". Pašajlić je uhapšen na Karaburmi.

УХАПШЕН ОТАЦ МОНСТРУМ СА МИРИЈЕВА КОЈИ ЈЕ ДРЖАО ЋЕРКУ КАО РОБА

Foto: Novosti/MUP

Kao što je već ranije tužilaštvo saopštilo on se sumnjiči da je izvršio krivišno delo nasilje u porodici i krivično delo protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dete.

U roku od 48 časova osumnjičeni će izneti odbranu pred tužiocem, nakon čega će se preduzeti sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih navedenih krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Veštaci ocenili da je adekvatan kao roditelj

Podsetimi, povodom informacija koje su se pojavile u medijima, a koje se odnose na zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog deteta i nasilja u porodici od strane oca Uroša Pašajlića na Zvezdari, oglasio se i Prvi osnovni sud u Beogradu saopštenjem.

"Tužbom Gradskog centra za socijalni rad Odeljenje Palilula od 5. aprila 2016. godine traženo je da se N. T. potpuno liši roditeljskog prava, a U. P. delimično u odnosu na maloletno dete L. P. Prvi osnovni sud u Beogradu je 15. maja 2018. godine doneo pravnosnažnu presudu kojom je delimično lišio roditeljskog prava tuženu N. T., i to prava na čuvanje, podizanje, vaspitavanje, obrazovanje, zastupanje, upravljanje i raspolaganje imovinom maloletnog deteta, dok je u preostalom delu kojim je traženo da se tužena N. T. potpuno liši roditeljskog prava, a tuženi U. P. delimično liši roditeljskog prava tužbeni zahtev odbijen.

Ujedno je odbijen i predlog tuženog U. P. kojim je tražio da sud odredi privremenu meru kojom bi do pravnosnažnog okončanja postupka maloletno dete poverio ocu radi samostalnog vršenja roditeljskog prava. Odluka je doneta na osnovu nalaza i mišljenja Komisije sudskih veštaka Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” od 31. maja 2017. godine iz kog proizlazi da kod N. T. nema namere zanemarivanja roditeljskih dužnosti, dok je tuženi U. P. ocenjen kao adekvatan roditelj koji ima psihološke i materijalne dispozicije za preuzimanje samostalne brige nad maloletnom L. P., kao i da poseduje uslove za život maloletnog deteta u svom domaćinstvu i da je sposoban da stvori materijalna sredstva za odgajanje deteta", navedeno je u saopštenju

Majka: Videla sam je pre nekoliko meseci, bila je dobro

Majka osmogodišnje L. P. Nevena T. pojavila se danas nedaleko od zgrade u Ulici Ružice Sokić 8, u beogradskom naselju Mirijevo, u kojoj je njen bivši nevenčani suprug nekoliko godina zatočenu držao njihovu ćerku.

Z.Jovanović

Bila je prilično nervozna, uznemirena i uplašena zbog prisustva većeg broja policajaca. Nijednog trenutka nije osudila postupak nekadašnjeg partnera Uroša Pašajlića, za kojim se tragalo. 

- On nije takav, dobar je otac. Videla sam dete pre nekoliko meseci, bila je dobro, nije tačno da ju je držao u kadi u kupatilu - vikala je Nevena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)