DEVOJČICA BILA DODELJENA OCU NA STARANJE: Oglasilo se tužilaštvo o jezivom slučaju na Zvezdari - "Bilo utvrđeno da je podoban roditelj"

N.B.

27. 03. 2023. u 13:24

PRVO osnovno javno tužilaštvo sapštilo je danas da je po prijavi od 24. marta policijskih službenika da je u PS Palilula došla I. L. koja je prijavila nasilje od strane nevenčanog supruga U. P., kao i da je tom prilikom imala vidne telesne povede, dežurni zamenik naložio da se ispita oštećena, uzme izjava, da se obavi detaljni lekarski pregled i da se u odnosu na osumnjičenog supruga odredi zadržavanje.

ДЕВОЈЧИЦА БИЛА ДОДЕЉЕНА ОЦУ НА СТАРАЊЕ: Огласило се тужилаштво о језивом случају на Звездари - Било утврђено да је подобан родитељ

Foto: D. Milovanović/Profimedia/Ilustracija

- Nakon informacije koju su tužilaštvo i policija dobili da se u stanu u Mirijevu, u kome je osumnjičeni živeo, nalazi i dete (8) čiji je otac osumnjičeni, postupljeno je u skladu sa odredbama ZKP, te je pribavljena saglasnost sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu i zamenik javnog tužioca je dao nalog da policijski službenici radi neposrednog hapšenja učinioca krivičnog dela nasilno uđu u stan, s obzirom na to da niko nije otvarao vrata. Tom prilikom osumnjičeni nije zatečen, ali je pronađena devojčica starosti 8 godina koja je odmah upućena na lekarske preglede i smeštena u Dom za nezbrinutu decu, odakle je prebačena u dečju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je konstatovano da je dete neuhranjeno i zapušteno - navode iz Tužilaštva.

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca odmah je raspisana potraga za osumnjičenim U. P. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici i krivično delo protivpravno lišenje slobode na štetu nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza  u odnosu na dete.

- Do sada je tužilaštvo došlo do saznanja da je devojčica odlukom suda poverena na staranje ocu, s obzirom na to da je majka ranije bila zavisnik, a da je utvrđeno da je otac podoban roditelj - ističu iz Tužilaštva.

Nakon što osumnjičeni U. P. bude uhapšen, biće mu određeno zadržavanje kako je to naloženo od strane dežurnog zamenika javnog tužioca, te će u zakonskom roku biti saslušan na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Zatim će tužilaštvo sprovesti dokazni postupak o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

UBIJTE ME LJUDI, REŠITE TAJ PROBLEM Vučić opoziciji: Nećete da me uplašite lažima