PRETI MU KAZNA ZATVORA OD NAJMANJE 10 GODINA: Andreju G. osumnjičenom za smrt Davida M (13) produžen pritvor

J. L.

18. 01. 2023. u 16:21

ODLUKOM Višeg suda u Somboru Andreju G. (24) iz Bezdana koji se sumnjiči da je, u nedelju u Somboru, automobilom udario trinaestogodišnjeg Davida M. koji je od zadobijenih povreda preminuo u somborskoj bolnici, određen je pritvor do 30 dana, odnosno do 14. februara.

ПРЕТИ МУ КАЗНА ЗАТВОРА ОД НАЈМАЊЕ 10 ГОДИНА: Андреју Г. осумњиченом за смрт Давида М (13) продужен притвор

foto J.L.

Po rečima Manuele Operte Podunavac, portparolke somborskog Višeg suda, Andreju G. je posle saslušanja određen pritvor zbog krivičnih dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

- Pritvor je određen i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.  Osumnjičeni je posle saobraćajne nesreće, koju je izazvao pod dejstvom alkohola, zbog koje je nastupila smrt deteta starog 13 godina, pobegao i krio na nepoznatoj adresi. Tek posle šest sati su ga pronašli i uhapsili pripadnici Policijske uprave Sombor - objašnjava Operta Podunavac.

Ona dodaje da je pritvor određen i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da ometati postupak, uticajem na svedoke.

- To se posebno odnosni na maloletnike koji su se kao očevici kretali u trenutku saobraćajne nezgode, kao i na svedoke za koje postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni sa bio u kafani pre saobraćajne nezgode, a posebno na A. Lj. i D. L. Osumnjeni bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo koje mu se stavlja na teret, te zbog okolnosti koje ukazuju na njegovu bezobzirnnost, posebno u odnosu na posledicu predmetnog krivičnog dela.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od više od deset godina.

Podsetimo, Andrej G. (24) iz Bezdana, osumnjičen da je u nedelju, 15. januara u Somboru, vozeći automobil „fijat panda“, pod dejstvom alkohola, udario trinaestogodišnjeg Davida koji je pored kolovoza gurao bicikl, a potom napustio mesto saobraćajne nesreće

Dečak je od zadobijenih povreda preminuo u somborskoj bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (0)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici