DEČAK IZ NOVOG PAZARA PRETUČEN NA UTAKMICI: Lekar koji ga je operisao otkrio detalje

Novosti online

30. 11. 2022. u 10:11 >> 10:24

MAKSILOFACIJALNI hirurg dr Nermin Badić, koji je operisao dečaka (14) iz Novog Pazara koji je teško povređen kada su ga pretukli vršnjaci, kaže da je 27. novembra u nedelju veče dobio poziv od mlađeg kolege iz bolnice koji ga je obavestio da povređeno dete ima maksilofacijalne povrede.

ДЕЧАК ИЗ НОВОГ ПАЗАРА ПРЕТУЧЕН НА УТАКМИЦИ: Лекар који га је оперисао открио детаље

Foto: N. K.

 - Kako sam bio kod kuće, odmah sam došao u bolnicu, u mojoj ambulanti sam zatekao dečaka (14) u pratnji roditelja i policije. Kliničkim pregledom ustanovio sam da postoji prelom dela jagodice i gornje vilice sa desne strane. Govorio je da ga je pretuklo više poznatih vršnjaka na košarkaškoj utakmici. Inače je dečak reprezentativac Srbije u košarci za kadete - kaže dr Badić za medije.

Dečak je odmah primljen u bolnicu.

 - Nakon radiografske obrade, pregleda oftalmologa i neurologa, sutradan, u ponedeljak pre podne, u uslovima kratkotrajne intravenske anestezije, urađena je operacija, repozicija polomljenih kostiju. Nakon toga urađen je kontrolni postperativni skener, gde je konstatovano stanje nakon opisane povrede, postoji korektan odnos polomljenih kraka kostiju, koje su polomljene na više mesta. Juče je pušten kući - navodi doktor i dodaje da je putem Vajbera konsultovao profesora sa VMA koji se složio da se nastavi praćenje pacijenta, repozicija je adekvatna.

Otac je naglasio da otac očekuje poziv za dečaka iz Bešiktaša za igranje, pa je pitao da li može da igra košarku.

- Tri meseca ne sme da se bavi sportom - ističe dr Badić.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!