TUŽILAŠTVO FORMIRALO PREDMET O RADU DOMA „ROJAL”: Poziv oštećenim korisnicima i zaposlenima da se jave policiji

N. B.

04. 08. 2022. u 12:30

PRVO Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet radi provera navoda o nezakonitom radu u staračkom domu „Rojal”.

ТУЖИЛАШТВО ФОРМИРАЛО ПРЕДМЕТ О РАДУ ДОМА „РОЈАЛ”: Позив оштећеним корисницима и запосленима да се јаве полицији

foto: I.Mitić

- Formiran je predmet povodom teksta objavljenog u dnevnom listu Kurir „Mučilište u staračkom domu - Rojal”, a sve u cilju utvrđivanja eventualnog postojanja krivičnih dela u radnjama zakonskih zastupnika i zaposlenih u domu - saopšteno je iz Tužilaštva.

- Zahtevom za prikupljanje potrebnih obaveštenja naloženo je Prvom odeljenju Uprave kriminalističke policije da preduzmu sve neophodne dokazne radnje na terenu u saradnji sa nadležnim inspekcijama. Ovim putem tužilaštvo apeluje na lica koja su boravila u domu da se jave u navedenu policijsku stanicu, ukoliko su povređena njihova prava dok su boravili u domu ili ako im je na bilo koji način bio ugrožen život nepružanjem adekvatne nege i svega ostalog što je usmenim i pismenim dogovorima bilo utvrđeno pre smeštaja, sa njima ili članovima njihove porodice. Takođe, potrebno je da se jave i bivši zaposleni koji su, prema navodima teksta, dobijali pretnje od vlasnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)