GORAN DŽONIĆ VRDAO SA ODGOVOROM: Pitali ga da li je pucao, odgovor uneo nove nelogičnosti u istragu

Novosti online

22. 11. 2021. u 16:36

BRAĆI Milošević, Kostadinu i Aleksandru u petak je produžen pritvor na još 30 dana, iako im je prvih mesec dana zadržavanja isticao u ponoć juče u nedelju.

ГОРАН ЏОНИЋ ВРДАО СА ОДГОВОРОМ: Питали га да ли је пуцао, одговор унео нове нелогичности у истрагу

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/ilustracija

Jedan od njihovih advokata, Mladen Magdelinić kaže da su oni neopravdano u pritvoru jer ih ništa ne tereti, sem "izmišljotina" prvoosumnjičenog Gorana DŽonića kome se na teret stavlja da je učestvovao u ubistvu porodice Đokić iz Aleksinca.

- Od momenta hapšenja do danas se ništa nije specijalno dogodilo za moje klijente. Niko od svedoka ih nije spomenuo, nisu snimljeni na kamerama tom trasom te noći, nema nikakvih dokaza za njih sem toga što ih je DŽonić označio kao glavne krivce. Žalba za pritvor sigurno da stoji, ali mora se reći da se od tužilaštva u ovoj situaciji očekivalo da produži pritvor jer se svedočenja još nisu završila, a prikupljhaju se i dokazi. Nama je najveći dokaz to što DŽonić na prepoznavanju nije pokazao na brata Miloševića koga je otužio za zločin već na potpuno drugu osobu - rekao je Magdelinić.

Javnost u Nišu se pita šta se čeka na podizanje optužnice, ali niški pa i beogradski advokati kažu da je pri kraju dokazni postupak i da će na takozvani optužni predlog da se čeka još najmanje mesec dana.

Upućeni smatraju da je iz DŽonićevog pištolja pucano, dok on tvrdi da nije. On je inače odao policiji da je pištolj sakrio u dimnjaku jednog od domaćinstva koje poseduje, ali ga je obrisao tako da na njemu navodno nema dnk ostataka. Advokati nisu videli veštačenje pištolja koji je DŽonić nelegalno kupio, ali su mu postavljali pitanje oko oružja.

- Ključna stvar kod DŽonića je da li je pucao iz svog pištolja ili ne? On je na drugom saslušanju vrdao s odgovorom, iako je jasno i glasno pitan da li je pucao? Onda je odgovarao prvo "pa jeste, pa nije, pa je onda rekao u jednom trenutku da je ispaljivao čaure!? Onda je rekao da je nekada ispaljivao ćorke iz tog pištolja. Potpuno nejasno. Bog će ga znati na šta je mislio time da kaže - priča nezvanično jedan advokat.

Goran(57), Gordana(56) i Lidija(25) upucani su krajem septembra, a onda spaljeni na mestu zvanom Dudine bare kod separacije šljunka u selu Moravac. Do sada je na placu DŽonićevog sina i u garaži jedne od njihovih kuća nađeno 43.000 evra, a sumnja se da ima još novca koji nije nađen.

(Kurir)

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OŠTETILA DRŽAVU ZA 130 MILIONA DINARA: Hapšenje u Nišu zbog zloupotrebe službenog položaja