PREVOZILI TEHNIKU VREDNU 11.000 EVRA: Na Horgošu sprečeno krijumčarenje grafičkih kartica

J. L.

12. 10. 2021. u 14:34

CARINICI su u saradnji sa policijom na prelazu Horgoš uspeli da spreče još jedan pokušaj krijumčarenja skupih grafičkih kartica, koje su putnici pokušali bez prijavljivanja da prenesu preko granice.

ПРЕВОЗИЛИ ТЕХНИКУ ВРЕДНУ 11.000 ЕВРА: На Хоргошу спречено кријумчарење графичких картица

Uprava carina

Naime, u nedelju na ulazu na Horgoš pristigao je BMV nemačkih registarskih oznaka, kojim su 53-godišnji bugarski državljanin i njegova saputnica putovali iz Nemačke ka Bugarskoj.

- Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, oboje su rekli da sa sobom nose samo lične stvari. Međutim, detaljnim pregledom automobila u prtljažniku su u torbi, koja se nalazila između dva kofera, pronađene četiri grafičke kartice, čija je vrednost procenjena na gotovo 11.000 evra. Reč je o grafičkim karticama marke ''GeForce'', od kojih najskuplja košta preko 400.000 dinara - objašnjavaju u Upravi carina.
Kako vrednost neprijavljenih kartica prelazi trećinu vrednosti automobila kojim su one prevožene, i vozilo je privremeno zadržano. Čini se da krijumčarenje vrednih grafičkih kartica postaje svojevrstan trend, jer se pored računara i računarske opreme, ove kartice sve češće sreću u carinskim prekršajima.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)