SASLUŠAN DRŽAVLJANIN SRBIJE KOJI JE DRŽAO TAOCE U LASTINOM AUTOBUSU: Uhapšen sinoć u Nemačkoj, pretio putnicima da će ih pobiti

Novosti onlajn

22. 09. 2021. u 09:40

DRŽAVLjANIN Srbije (30), koji je sinoć uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je u "Lastinom" autobusu držao taoce, saslušan je tokom noći, potvrdili su jutros iz policije.

САСЛУШАН ДРЖАВЉАНИН СРБИЈЕ КОЈИ ЈЕ ДРЖАО ТАОЦЕ У ЛАСТИНОМ АУТОБУСУ: Ухапшен синоћ у Немачкој, претио путницима да ће их побити

Foto: Printscreen

Zasada nije poznato šta je rekao na saslušanju, kao ni u kakvom je psihičkom i fizičkom stanju.

Srbin je uhapšen nakon četvoročasovne blokade auto-puta između Hilpoltštajna i Gredinga, jer je, kako se sumnja, uzeo trojicu vozača kao taoce. Prethodno je u autobusu, koji je putovao ka Srbiji, došlo do tuče u kojoj su lakše povređeni jedna muška i jedna ženska osoba. Mediji navode da je zbog sukoba autobus stao u zaustavnoj traci auto-puta, nakon čega je stigla dojava da je u vozilu naoružani muškarac.

- Muškarac u autobusu je tvrdio da ima pištolj i da će sve da pobije. Došlo je do fizičkog obračuna nekoliko putnika i dvoje je lakše povređeno - saopštili su kasno sinoć iz policije, a preneo Telegraf.

Nakon zaustavljanja vozila, putnici su uspeli da pobegnu iz autobusa, a unutra su ostala trojica vozača i osumnjičeni. Policija je potom blokirala auto-put i na lice mesta poslala specijalne jedinice da pregovaraju sa osumnjičenim. Mediji prenose da su pregovori bili otežani, jer gotovo niko od ljudi koji su bili u autobusu nije znao nemački.

Iz policije jutros nisu želeli da potvrde da li se uhapšeni muškarac tereti za otmicu. Naveli su da je izvršen pretres autobusa i da u njemu nije pronađeno oružje.

Portparol policije je naveo da je osumnjičeni uhapšen sinoć oko 21.30, te da prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Saopštili su da su u kontakt sa osumnjičenim stupili preko telefona jednog od vozača.

Podsetimo, autobus "Lasta" sinoć je vozio u pravcu Minhena, odakle je trebalo da nastavi put prema Srbiji. Prema nepotvrđenim informacijama, državljanin Srbije, koji je uhapšen, ukrcao se u autobusu u Frankfurtu. Policija nije saopštila identitet napadača, a Tanjug je preneo da je reč o F. K.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost