ŠVERCOVALI 150 TONA DUVANA: Optuženo osmoro za krijumčarenje

Tanjug

11. 08. 2021. u 20:13

KANCELARIJA za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (Uskok) podigla je danas optužnicu protiv osmočlane grupe kojoj se na teret stavlja da je od sredine prošle do januara ove godine iz Nemačke i Grčke prokrijumčarila preko 150 tona duvana, od čega su oko 135 tona prodali na ilegalnom tržištu.

ШВЕРЦОВАЛИ 150 ТОНА ДУВАНА: Оптужено осморо за кријумчарење

Foto: Depositphotos

Tužilaštvo sumnja da su krijumčari duvana na ime neplaćenih akciza državu oštetili za preko 122 miliona kuna i pritom zaradili 4,3 miliona kuna koje su međusobno podelili u skladu sa dogovorom u organizaciji.

Kako je saopštio Uskok, navodni organizator je ovu kriminalnu grupu okupio na zagrebačkom i varaždinskom području od juna 2020. godine do 11. januara 2021. godine.

U okviru realizacije plana prvooptuženi je osiguravao novac potreban za kupovinu duvana, a zatim je isti kupovao putem trgovačkih društava sa sedištem u Austriji i Slovačkoj čiji je osnivač i vlasnik.

Takođe je koordinirao i organizovao preuzimanje i prevoz duvana te osiguravao da se uz upotrebu lažne dokumentacije ilegalno unosi u Hrvatsku.

Uskok navodi da je provooptuženi organizovao skladištenje i prodaju duvana i da je odredio uloge pripadnika kriminalnog udruženja koji su u dogovoru sa njim osiguravali teretna i priključna vozila, koja su potrebna bila za prevoz duvana i tako kupljeni duvan dovozili u Hrvatsku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna