NASTAVAK PROGONA SRBA SA KOSMETA: Na Jarinju uhapšen Srboljub Veselinović (80)

Novosti online

21. 07. 2021. u 12:54

PRIPADNICI policije tzv. Kosova uhapsili su danas na administrativnom prelazu Jarinje Srboljuba Veselinovića (80), interno raseljeno lice sa Kosova, sa boravištem u Kragujevcu, saopštila je Kancelarija za KiM.

НАСТАВАК ПРОГОНА СРБА СА КОСМЕТА: На Јарињу ухапшен Србољуб Веселиновић (80)

Foto: Arhiva Novosti

Veselinović, inače raseljeno lice iz Gornjeg sela kod Prizrena pod optužbama za navodna imovinsko-pravna pitanja, navodi se u saopštenju.

- Jutros je sa sinovcem krenuo na Kosovo i Metohiju, ali je prvo zadržan na Jarinju, a potom i sproveden u Prištinu, gde treba da bude saslušan pred tužiocem. Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila branioca Veselinoviću, a urgiraće povodom njegovog slučaja i pred svim relevantnim međunarodnim činiocima - poručili su iz Kancelarije.

Kako dodaju, Na delu je nastavak progona i odmazde prema Srbima sa Kosova, "koje hapse bez ikakvog pravnog osnova, pod lažnim optužbama i nameštenim svedočenjima".

- Sa tim u vezi je i današnja presuda Ristu Jovanoviću koji je osuđen na sramnu kaznu od šest meseci zatvora, samo zato što se usprotivio protivpravnom pretresanju i maltretiranju monahinje na Gazimestanu i pokazao naklonost prema Srbima i Srbiji. Sada je jasno zbog čega Aljbin Kurti u Briselu nije želeo da se saglasi sa predlogom EU da se obe strane uzdrže od akcija koje bi mogle da izazovu destabilizaciju na terenu - poručuju iz Kancelarije za KiM.

Po oceni Kancelarije, sve što Priština radi, radi sa namerom da izazove destabilizaciju na prostoru Kosova i Metohije.

- O tome govori i porast broja teških incidenata na prostoru pokrajine, a hapšenje Veselinovića, uz sramnu presudu Jovanoviću, najslikovitije su svedočenje sa kakvim se progonom i odmazdom susreću Srbi na KiM, ili oni koji su naklonjeni Srbiji - zaključeno je u saopštenju.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

GARDISTA (18) NAĐEN MRTAV U KASARNI: Pratio kraljičin kovčeg na sahrani, iznenada preminuo