PUŠTALA IH DA NAPUŠTAJU KUĆNI ZATVOR? U Tužilaštvu završena istraga protiv službenice Ministarstva pravde Suzane V.

S. J. M.

07. 06. 2021. u 20:19

ISTRAGA protiv Suzane V. (63), službenice Ministarstva pravde, koja je osumnjičena za zloupotrebu položaja, završena je i u daljem toku postupka u Višem tužilaštvu u Beogradu će sagledati da li na osnovu prikupljenih dokaza mogu da podignu optužnicu ili će eventualno odbaciti krivičnu prijavu.

ПУШТАЛА ИХ ДА НАПУШТАЈУ КУЋНИ ЗАТВОР? У Тужилаштву завршена истрага против службенице Министарства правде Сузане В.

Foto Tanjug

U međuvremenu Suzani V. koja je uhapšena sredinom februara, ukinut je pritvor i ona se brani sa slobode.

Ona je, kako je ranije saopšteno, kontrolisala da li osuđenici, koji kazne izdržavaju u kućnom zatvoru poštuju protokole. Nakon njenog hapšenja iz MUP su naveli da se sumnja da je od juna 2020, pa do sredine februara ove godine, nekim osuđenicima omogućavala slobodno kretanje i samovoljno napuštanje kuća i stanova u kojima su izdržavali kazne. Zauzvrat je od njih kao protivuslugu zahtevala i primala poklone. Policaja je protiv nje podnela prijavu i jer nije sačinjavala izveštaje o ne ispunjavanju obaveza koje su tim osuđenicima bile propisane, niti je o tome da ih oni ne ispunjavaju obavestila sud i Povereničku službu, što je bila njena obavezna.

Suzana V. je na saslušanju u tužilaštvu negirala krivicu. Neki mediji su posle njenog hapšenja navodili da je bila zadužena da nadzire Veljka Belivuka, kad je 2018. izdržavao kaznu kućnog zatvora, zbog napada na obezbeđenje direktor Partizana Miloša Vazure.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega