OBUKA ZA NAJELITNIJU JEDINICU VS: Ovako izgleda trening za 63. padobransku brigadu (FOTO)

Novosti online

02. 02. 2022. u 21:46

NA VOJNOM aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu realizuje se osnovna padobranska obuka vojnika generacije "septembar 2021" koji vojni rok služe u 63. padobranskoj brigadi.

ОБУКА ЗА НАЈЕЛИТНИЈУ ЈЕДИНИЦУ ВС: Овако изгледа тренинг за 63. падобранску бригаду (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Obuka predstavlja završni deo procesa osposobljavanja vojnika na služenju vojnog roka padobranske specijalnosti. Izvodi se u trajanju od četiri nedelje, pri čemu zemaljski deo traje tri, a realizacija padobranskih skokova – jednu sedmicu.

U okviru zemaljskog dela obuke, koji je izuzetno psihofizički zahtevan, akcenat je na radu na padobranskim spravama, kao i na pojačanoj fizičkoj pripremi, sa ciljem da vojnici u potpunosti usvoje potrebna znanja o desantnom padobranu i padobranskoj opremi i savladaju osnove tehnike izvršenja padobranskog skoka. Radnje se uvežbavaju do automatizma kako bi se mogućnost pojave nepravilnosti prilikom izvršenja skoka svela na najmanju moguću meru.

Potom sledi realizacija padobranskih skokova u dnevnim i noćnim uslovima, sa naoružanjem i dodatnim teretom, uz korišćenje savremenih desantnih padobrana koji su na upotrebi u jedinici od 2018. godine. 

Rezultat uspešno izvedene osnovne padobranske obuke su vojnici-padobranci osposobljeni za izvršavanje padobranskih skokova desantnim padobranom u svim uslovima, a gotovo svi iz ove generacije će po završetku vojnog roka postati deo profesionalnog sastava 63. padobranske brigade.

BONUS VIDEO: ONI NAS ČUVAJU - Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MLAĐI JE KRENUO OČEVIM STOPAMA: Ovo su sinovi Nebojše Glogovca (FOTO)