NOVI PODACI REPUBLIČKOG GEODETSKOG ZAVODA:  Opao promet nekretnina

NOVI PODACI REPUBLIČKOG GEODETSKOG ZAVODA: Opao promet nekretnina

U SRBIJI je nastavljena stabilizacija i smirivanje na tržištu nepokretnosti u prvom kvartalu ove godine, podaci su Republičkg geodetskog zavoda (RGZ). Kako se navodi u saopštenju, promet nekretnina koje nisu upisane u katastar nepokretnosti u ukupnoj vrednosti je opao za pet odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

17. 06. 2024. u 15:21

TOKOM APRILA IZDATE 2.723 GRAĐEVINSKE DOZVOLE U NAŠOJ ZEMLJI: Zgrade podižu i bez kupaca

TOKOM APRILA IZDATE 2.723 GRAĐEVINSKE DOZVOLE U NAŠOJ ZEMLJI: Zgrade podižu i bez kupaca

STAMBENI kvadrati ne prestaju da niču na teritoriji naše zemlje, uprkos tome što tražnja za nekretninama i dalje nije na zavidnom nivou. Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku, tokom ovog aprila izdate su 2.723 građevinske dozvole, što predstavlja povećanje od 38,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Od tog broja, čak 79,3 odsto izdato je za zgrade namenjene isključivo stanovanju.

17. 06. 2024. u 15:03

SRPSKI LITIJUM MOŽE U EVROPU SA ZELENIM PASOŠEM: Johana Bernsel, portparolka EK, za Novosti, o projektu Jadar i stavu Brisela

SRPSKI LITIJUM MOŽE U EVROPU SA "ZELENIM PASOŠEM": Johana Bernsel, portparolka EK, za "Novosti", o projektu "Jadar" i stavu Brisela

HOĆE li nas "Rio Tinto" potrovati kopanjem litijuma u okolini Loznice? Ovo je pitanje od milion dolara oko kojeg se u Srbiji, poslednjih godina, lome koplja u političkoj areni. Iz Brisela kažu da neće, jer ako Projekat "Jadar" ne bude rađen po najvišim ekološkim standardima, litijum iz Srbije neće moći da se prodaje u Evropskoj uniji, koja je najzainteresovaniji kupac ove kritične sirovine. Brisel svakako neće dozvoliti prodaju, ako se rudarenjem prekrše najstroža ekološka pravila.

16. 06. 2024. u 10:00

RATE NIŽE GRAĐANIMA BLIŽE: Kako će odluka NBS da utiče na kredite u dinarima

RATE NIŽE GRAĐANIMA BLIŽE: Kako će odluka NBS da utiče na kredite u dinarima

GRAĐANI koji imaju kredite u dinarima sa varijabilnom kamatom i oni koji planaraju da uzmu takvu pozajmicu u naredna tri meseca mogu da očekuju smanjivanje visine rate. Ovo je omogućeno jučerašnjom odlukom Narodne banke Srbije da snizi referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 6,25 odsto. Izvršni odbor NBS smanjio je i stopu na depozitne olakšice na pet procenata, kao i na kreditne olakšice na 7,50 odsto.

14. 06. 2024. u 07:00

ZAJEDNIČKI TAG KASNI TUĐOM KRIVICOM: Putevi Srbije završili posao, čekaju se susedi da se usaglase sa sistemom

ZAJEDNIČKI TAG KASNI TUĐOM KRIVICOM: "Putevi Srbije" završili posao, čekaju se susedi da se usaglase sa sistemom

NAŠI vozači sa srpskim tagom od prošle nedelje mogu bez zaustavljanja da prolaze na naplatnim rampama u Crnoj Gori, dok jedinstven sistem za plaćanje putarine sa Grčkom i Hrvatskom još nije u funkciji. Najavljeni rokovi su probijeni, a zvaničnu informaciju kada bi mogao da proradi nismo uspeli da dobijemo, jer u "Putevima Srbije" ističu da sve zavisi od toga kada će u tim zemljama završiti svoj deo posla.

12. 06. 2024. u 11:19

VAŽNO ZA GRAĐANE KOJI UZIMAJU STAMBENI KREDIT: U svemu se krije trošak od čak 5.000 evra

VAŽNO ZA GRAĐANE KOJI UZIMAJU STAMBENI KREDIT: U svemu se krije trošak od čak 5.000 evra

GRAĐANI koji pazare stan na kredit moraju da, pored sume za učešće, koja u većini banaka iznosi 20 odsto od cene nekretnine, izdvoje minimalno još između 3.000 i 5.000 evra za skrivene troškove kupovine. Računica pokazuje da klijenti moraju da plate ovu sumu za overu ugovora, obradu kredita, osiguranje, odnosno za usluge advokata, notara, procenitelja, bankara i agenata za nekretnine.

12. 06. 2024. u 10:37

NANETA ŠTETA MALINARIMA: Oglasila se udruženja proizvođača crvenog zlata

"NANETA ŠTETA MALINARIMA": Oglasila se udruženja proizvođača "crvenog zlata"

Udruženja iz raznih krajeva Srbije, i to: Savez „Srpska malina“ Arilje, Udruženje „Zlatni breg“ Nova Varoš, „Miker“ Užice, „Vilamet-Suvobor“ Gornji Milanovac, „Malinik“ Aleksandrovac, „Štitina“ Knjaževac, „Surdulički malinari“ Surdulica, „Naše voće“ Arilje, „Udruženje voćara“ Sokobanja i krovno Udruženje „SPAS“ (Sabor Proizvođača Agroprivrede Srbije) Kraljevo, ovim putem žele da se obrate javnosti povodom nedavnih dešavanja u vezi sa otkupnom cenom maline.

11. 06. 2024. u 16:15