ZAVOD ZA STATISTIKU: Prosečna površina stanova u izgradnji je oko 72,9 kvadratna metra

Z. R.

15. 04. 2021. u 16:21

U SRBIJI je izdato 1.516 građevinskih dozvola u februaru, što je za 6,8 posto više nego u istom mesecu prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКУ: Просечна површина станова у изградњи је око 72,9 квадратна метра

Foto: Tanjug

Od ukupnog broja dozvola izdatih u februaru, 78 odsto odnosi se na zgrade, a 22 posto na ostale građevine.

Kada je reč o zgradama, 66,8 procenata dozvola izdato je za stambene, a 33,2 posto za nestambene objekte, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove, čak 65,5 odsto.

Prema dozvolama izdatim u februaru, prijavljena je izgradnja 2.652 stana s prosečnom površinom od 72,9 kvadratna metra. Od ukupnog broja, 9,4 posto stanova biće građeno u novim zgradama s jednim stanom, prosečne površine 144,6 kvadrata, a 87,8 odsto u zgradama s tri stana i više stanova, čija će prosečna površina biti znatno manja i iznosiće 64,7 metara kvadratnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe