DA LI BANKE U SRBIJI MENJAJU RADNO VREME? Jedna informacija zbunila građane - stiglo objašnjenje

Novosti online

23. 03. 2021. u 20:34

MNOGE bankarske klijente danas je zabrinula informacija koja se pojavila u medijima, da banke koje posluju u Srbiji uskoro planiraju da skrate rad šaltera do 12 časova, pa bi tako novac u filijalama, na primer, mogao da se podigne samo do podneva.

ДА ЛИ БАНКЕ У СРБИЈИ МЕЊАЈУ РАДНО ВРЕМЕ? Једна информација збунила грађане - стигло објашњење

Ilustracija

Ništa manje zabrinuti nisu bili ni zaposleni u bankama, koji su u ovakvim najavama videli i moguće smanjenje radne snage, trenda koji je već započeo digitalizacijom i prelaskom velikog broja korisnika na elektronske usluge, a koji je samo ubrzan pandemijom korona virusa.

Ipak, kako kažu u bankarskim krugovima, još uvek se ne razmatra opcija skraćenja radnog vremena u ekspoziturama, pa većina banaka i dalje sa strankama radi do 16 ili 17 časova.

Inače, od početka pandemije klijenti se sve više upućuju na elektronski kontakt sa bankama i novcem, pa se čak i neke vrste kredita i osiguranja mogu realizovati "iz fotelje", pomoću nekoliko klikova mišem.

- Ne razmišljamo o skraćenju radnog vremena sa strankama. Bilo je slučajeva, kao i u drugim bankama, da je radno vreme skraćivano nekim danima, jer se dešavalo da se neko od zaposlenih u ekspozituri zarazi koronom, a onda moraju svi da se testiraju. Tada se šalje ekipa iz druge ekspoziture i skrati se radno vreme za sat ili dva, ali zaista nije bilo reči o generalnom skraćenju rada - rekli su iz jedne banke.

U drugoj, pak, kažu da su se iznenadili informacijom koju su danas pročitali u medijima i tvrde da nemaju u planu skraćenje radnog vremena filijala, niti znaju da je bilo koja druga banka razmatrala takav potez.

- Ne znamo odakle takav podatak, moguće da neka banka trenutno ima problem sa odsustvima zbog pandemije, pa su otuda krenule takve priče.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna