PRIVREDNICIMA IZ SVETA LAKŠE PREKO GRANICE: Ulaz biznismena u Srbiju uz najavu PKS

B.Caranović

21. 01. 2021. u 14:26

DOMAĆIM i stranim državljanima koji ulaze u Srbiju iz poslovnih razloga to će biti dozvoljeno uz prethodno obaveštavanje Privredne komore Srbije. Kako je objavljeno u Službenom glasniku, uslovom je da u roku od 24 sata od prelaska granice dostave PKS negativan RT-PCR test ili antigen test na koronu izdat od referentne laboratorije Srbije.

ПРИВРЕДНИЦИМА ИЗ СВЕТА ЛАКШЕ ПРЕКО ГРАНИЦЕ: Улаз бизнисмена у Србију уз најаву ПКС

Foto: AP

PKS će najavu prelaska državne granice bez odlaganja dostaviti Upravi granične policije, a najkasnije 24 sata pre očekivanog prelaska državne granice, navedeno je u dopunjenom Uputstvu o načinu primene ograničenja ulaska u Srbiju onima koja dolaze iz država zahvaćenih epidemijom korone virusa.

Ukoliko se ne dostavi negativan RT-PCR test ili antigen test na prisustvo virusa SARS-CoV-2 u roku od 24 časa od časa prelaska državne granice ili ukoliko test bude pozitivan, PKS o tome bez odlaganja obaveštava teritorijalno nadležan zavod za javno zdravlje. Dopunjeno uputstvo je stupilo na snagu danom objavljivanja u Službenom glasnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024