PODRŠKA PRIVREDI PODIŽE BDP: Nova izdvajanja za preduzeća u sledećoj godini

E.B.T.

17. 12. 2020. u 16:52

MINISTARSTVO privrede je za očuvanje likvidnosti i podsticanje zaposlenosti ove godine izdvojilo 160 milijardi dinara i time je oko 250 000 preduzeća dobilo podršku.

ПОДРШКА ПРИВРЕДИ ПОДИЖЕ БДП: Нова издвајања за предузећа у следећој години

Foto Ministarstvo privrede

Za sledeću godinu za ovu namenu i nove investicije opredeljeno je dosta novca i to će najviše uticati na porast BDP-a. Ovo je izjavila ministarka privrede Anđelka Atnanasković na onlajn konferenciji Privredne komore Srbije o poslovnim planovima za 2021. godinu.

- Za sledeću godinu je Ministarstvo u budžetu i za podršku privredi planiralo 17,6 milijardi dinara, a za podsticanje direktnih investicija više od 15 milijardi dinara - kazala je Atanaskovićeva. - Za podršku razvoju preduzetništva izdvojeno je 2,1 milijarda, dok je za nekoliko programa namenjenih preduzećima izdvojeno dve milijarde.

Sredstva su uglavnom namenjena, kako navodi, za nabavku opreme početnika u poslovanju, a ove godine je rešeno da se jedan deo novca usmeri na žensko i omladinsko preduzetnicštvo.

- U budžetu je planirano 1,6 milijardi za infrastrukturne projekte regionalnog razvoja - istakla je ministarka. - Unapređenje industrijskih i poslovnih zona do sada je davalo rezultate i angažovalo deo sredstava iz lokalne samouprave, što se takođe pozitivno odražava na rast BDP-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom