MALI SAOPŠTIO LEPE VESTI: 99 odsto sam siguran da će plate u javnom sektoru biti povećane

Tanjug

06. 10. 2020. u 08:51

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je danas da je 99 odsto siguran da će plate u javnom sektoru biti povećane naredne godine i dodao da će se nakon razgovora sa delegacijom MMF, u naredne dve nedelje, znati koliko će to povećanje biti.

МАЛИ САОПШТИО ЛЕПЕ ВЕСТИ: 99 одсто сам сигуран да ће плате у јавном сектору бити повећане

Foto: Instagram

Mali je za RTS podsetio da se od 1. januara povećava minimalna cena rada, kao i penzije po švajcarskom modelu, u visini od 5,9 odsto.

-Tema sa MMF-om je da vidimo kako nam budžet stoji, kakvo će biti povećanje plata u javnom sektoru. Sačekali smo septembar i oktobar, 99 odsto sam siguran da ćemo moći da povećamo plate u javnom sektoru-rekao je ministar finansija.

Konkretnije informacije znaće se u narednih nekoliko dana, rekao je Mali.

-MMF je virtuelno tu u naredne dve nedelje, do kraja njihove misije znaćemo tačno kako izgleda budžet za 2021. godinu i koliko će biti povećanje plata u javnom sektoru-istakao je ministar.

Dodaje da je siguran da nijedna zemlja u Evropi u ovom trenutku ne podiže plate i penzije, što, kaže, dovoljno govori o "ekonomskoj snazi Srbije".

Ministar finansija navodi da je za nama teška godina te da je ekonomska kriza uslovljena pandemijom "najveća kriza koja je ikada pogodila ceo svet".

-Srbija se dobro nosi sa time. Mi smo kroz snažan program podrške privredi uspeli da spasimo privredu, nema te crne slike koja je dolazila iz sveta, izgubljena radna mesta, to kod nas nemate. Sačuvali smo makroekonomsku stabilnost-istakao je Mali.

Rekao je i da podrška Svetske banke, EBRD-a, američkog DFC-a pokazuje da oni "čvrsto izgradene temelje".

-Na novom mandataru je da opravda to poverenje pred građanima Srbije-rekao je Mali.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)