KLADIONIČARI OČAJNI, PROMET PREPOLOVLJEN: Industrija igara na sreću pretrpela veliki udar zbog pandemije korone

E.B.T.

11. 08. 2020. u 17:05

KLADIONIČARIMA je zbog korone pao promet za više od 50 odsto, a zanemarljiv broj igrača prešao je na onlajn klađenje, kažu u Udruženju priređivača igara na sreću. Povratak na staro ide sporo.

КЛАДИОНИЧАРИ ОЧАЈНИ, ПРОМЕТ ПРЕПОЛОВЉЕН: Индустрија игара на срећу претрпела велики удар због пандемије короне

Foto: A.Stanković

Direktor ove organizacije, Rade Karan, ističe da je industrija igara na sreću među najteže pogođenim zbog pandemije u svetu, pa i Srbiji.


-Bilo je potpune zabrane rada, skraćivanja radnog vremena, ograničvanja broja igrača koji mogu da uđu u poslovnicu i drugih preventivnih mera države koje su na to uticale – objašnjava Karan. - Dodatno sportsko klađenje je desetkovano zbog otkazivanja brojnih sportskih događaja, čime je izgubilo na atraktivnosti. Članice Udruženja beleže pad prometa za više od 50 odsto, a bilo je perioda kada je bio veći o od 80 procenata, i to ne računajući vreme zabrane rada.


On ističe da su najteže pogođena zemaljska uplatno-isplatna mesta. Onlajn klađenje od kuće, postojalo je u Srbiji i pre krize.


-Veoma mali, neznatan broj igrača je svoju igru preselio iz zemaljske kladionice na internet aplikaciju – navodi Karan. – Kompanije, članice Udruženja do sada nisu otpuštale zaposlene. Međutim, s obzirom na trajanje ovih otežavajućih okolnosti, i na veoma spor oporavak tržišta, ne isključujemo mogućnost da će pojedina uplatno-isplatna mesta, kladionice biti zatvorene.


On je istakao da u Srbiji trend vraćanja igrača ide veoma sporo.


U industriji igra na sreću u našoj zemlji radi oko 12.000 ljudi, a kompanije, članice Udruženja, po obimu poslovanja, broju zaposlenih i uplatno-isplatnih mesta pokrivaju oko 55 odsto tržišta posebnih igara na sreću, koje čine kladionice, automati i onlajn klađenja.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)