RAD OD KUĆE PRODUKTIVNIJI I BEZ STRESA: Nemačka studija pokazala da zaposlenima prija posao van kancelarije

J. Ž. S.

22. 07. 2020. u 17:14

RAD od kuće tokom korona krize većina radnika smatra pozitivnim, pokazala je jedna nemačka studija, koju je za zdravstvenu osiguravajuću kuću DAK uradio institut Forca i IGES.

РАД ОД КУЋЕ ПРОДУКТИВНИЈИ И БЕЗ СТРЕСА: Немачка студија показала да запосленима прија посао ван канцеларије

Foto: Depositphotos

Ocena je da se zaposleni ređe nalaze pod stresom i produktivniji su. Pre pandemije pod stresom je bilo 21 odsto ljudi, a sada oko 15 procenata.Među onima koji rade od kuće, čak 56 odsto je naglasilo da su sada produktivniji, nego dok su radili u kancelariji. Takođe, dve tećine ispitanika kaže da su na ovaj način bolje uskladili rad i roditeljstvo, a za njih je i pozitivan pomak taj što ne gube vreme na put do posla. Zbog toga je 77 procenata istaklo da bi ovakav vid rada trebalo ostaviti i posle korone.

Međutim, postoje i negativni aspekti, tvrde autori studije, a to je pre svega nemogućnost da se napravi jasno odvajanje privatnog i poslovnog života i to posebno među zaposlenima od 18 do 29 godina. Za tri četvrtine ispitanika negativno je i sto se ne viđaju redovno sa kolegama.

Vladajuća Socijaldemokratska partija Nemačke najavila je i da će uskoro pokrenuti inicijativu da se zakonski reguliše rad od kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)