DOBRE VESTI ZA SRBIJU: Mali - Srbija popravila kreditni rejting

Novosti online

05. 04. 2024. u 22:27

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije, Siniša Mali, objavio je na svom Instagram nalogu novu ocenu kreditnog rejtinga Srbije.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ: Мали - Србија поправила кредитни рејтинг

Foto: Instagram/ mali_sinisa

On je napisao:

Agencija za ocenu kreditnog rejtinga Standard and Poor’s poboljšala je Republici Srbiji izlede za povećanje kreditnog rejtinga sa stabilnih na pozitivne, uz potvrdu ocene kreditnog rejtinga BB+ što je indikacija da bi Srbija u narednih godinu dana mogla po prvi put da dostigne investicioni rejting od strane jedne od najvećih rejting agencija na svetu.

➡️Pozitivna prognoza za povećanje kreditnog rejtinga rezultat je stabilnog ekonomskog rasta Republike Srbije, odgovorne makroekonomske politike, snažnih makroekonomskih rezultata ostvarenih u 2023. godini, rasta stranih direktnih investicija i umerenog nivoa javnog duga, navodi se u izveštaju.
➡️ Ove dobre vesti dokazuju stabilnost naših javnih finansija i naše ekonomije, i njenu otpornost s obzirom na sva globalna dešavanja i svetsku ekonomsku krizu.
Sada definitivno, nakon ove objave i pozitivnih izgleda, možemo očekivati da konačno dobijemo i investicioni rejting, što je veliki korak koji Srbija zaslužuje. Dobijanje investicionog rejtinga će za našu zemlju značiti bolje uslove finansiranja, dalji rast BDP-a, privlačenje novih investitora, otvaranje novih radnih mesta, veća primanja građana i dalje poboljšanje njihovog životnog standarda. 🇷🇸

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić