MOMIROVIĆ IZ ABU DABIJA: Srbija ima najatraktivniji režim spoljnotrgovinskih sporazuma u Evropi (FOTO)

Novosti onlajn

25. 02. 2024. u 12:27

SRBIJA je jedina zemlja u Evropi koja ima potpisane Sporazume o slobodnoj trgovini sa Kinom, Evroazijskom zonom i Turskom, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, kao i preferencijalni aranžman sa SAD, Australijom, Japanom i zato je najatraktivnija zemlja za privlačenje stranih kompanija i investicija, izjavio je ministar Tomislav Momirović obraćajući se u okviru zasedanja ministarske konferencije Svetske trgovinske organizacije u Abu Dabiju.

МОМИРОВИЋ ИЗ АБУ ДАБИЈА: Србија има најатрактивнији режим спољнотрговинских споразума у Европи (ФОТО)

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

„Naš osnovni cilj je da u 2027. godini prosečna plata bude 1400 evra, prosečna penzija 650 evra i da nastavimo sa ravnomernim regionalnim razvojem. To možemo uraditi samo ako nastavimo sa odgovornim i hrabrim odlukama koje će doprineti rastu standarda građana i atraktivnosti naše zemlje u svetu. Naš cilj je da u 2024. godini imamo rekordan nivo stranih investicija veći od 4,5 milijardi evra, a borićemo se da ta brojka bude veća od 5 milijardi“, rekao je ministar Momirović.

Foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

Momirović je obraćajući se u okviru zasedanja ministarske konferencije Svetske trgovinske organizacije istakao da zbog svojih građana Srbija mora da izbegne recesiju koja pogađa Zapadnu Evropu i nastavi dinamičan ekonomski razvoj.

„Sve predispozicije za to imamo – kvalitetnu radnu snagu, odličnu geografsku poziciju, kao i razvijenu infrastrukturu“, zaključio je Momirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)