MINISTAR MALI NAJAVIO: Od sutra 16 novih životnih namirnica sa sniženim cenama

Novosti onlajn

19. 09. 2023. u 14:50

OD SUTRA kreće isplata plata povećanih za pet odsto za prosvetare kao i za medicinske sestre, tehničare, negovateljice u ustanovama socijalne zaštite, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali.

МИНИСТАР МАЛИ НАЈАВИО: Од сутра 16 нових животних намирница са сниженим ценама

Foto: Printskrin/RTS

Ministar Mali je novinarima u Fondu PIO, gde je prisustvovao potpisivanju sporazuma sa firmama koje su se uključile u akciju Penzionerska kartica, rekao da za njih i sve zaposlene u javnom sektoru od januara sledi nova povišica, od 10 odsto.

Ministar Mali najavio je za sutra i povećanje broja artikala iz akcije „Bolja cena” koji će se naći u prodavnicama.

- Od sutra ćemo imati novih 16 namirnica po sniženim cenama. Ja ću i obići neku prodavnicu pa ćemo videti koji su to proizvodi i koliko koštaju. Neki su se tome smejali, a mi smatramo da je važno da pokažemo da se borimo za svaku cenu i standard svakog našeg građanina - naglasio je ministar Mali.

Istakao je da će do kraja godine inflacija pasti na osam odsto, da se sledeće godine očekuje prosek od 4,9 odsto, te da će rast plata i penzija nadmašiti inflaciju, što znači da će životni standard građana rasti.

Za pomoć deci se prijavio 1,1 milion dece

Ministar Mali izjavio je da je sutra poslednji dan za prijavu za jednokratnu pomoć majkama dece mlađe od 16 godina i da se za 10.000 dinara, koliko se daje po detetu, već prijavio 1,1 milion dece.

Ministar Mali istakao je da u budžetu ima odvojenih oko 12 milijardi dinara, koliko je za tu isplatu neophodno.

- Isplata kreće 25. septembra i mislim da ćemo već u prva dva dana uspeti da isplatimo novac svim majkama - naveo je ministar Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN DRAGANA KAPIČIĆA JE POZNATI GLUMAC: Igrao slavnog oca u popularnom filmu - Tek tad sam saznao (FOTO)