MINISTAR MALI NAJAVIO: Od sutra 16 novih životnih namirnica sa sniženim cenama

Novosti onlajn

19. 09. 2023. u 14:50

OD SUTRA kreće isplata plata povećanih za pet odsto za prosvetare kao i za medicinske sestre, tehničare, negovateljice u ustanovama socijalne zaštite, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali.

МИНИСТАР МАЛИ НАЈАВИО: Од сутра 16 нових животних намирница са сниженим ценама

Foto: Printskrin/RTS

Ministar Mali je novinarima u Fondu PIO, gde je prisustvovao potpisivanju sporazuma sa firmama koje su se uključile u akciju Penzionerska kartica, rekao da za njih i sve zaposlene u javnom sektoru od januara sledi nova povišica, od 10 odsto.

Ministar Mali najavio je za sutra i povećanje broja artikala iz akcije „Bolja cena” koji će se naći u prodavnicama.

- Od sutra ćemo imati novih 16 namirnica po sniženim cenama. Ja ću i obići neku prodavnicu pa ćemo videti koji su to proizvodi i koliko koštaju. Neki su se tome smejali, a mi smatramo da je važno da pokažemo da se borimo za svaku cenu i standard svakog našeg građanina - naglasio je ministar Mali.

Istakao je da će do kraja godine inflacija pasti na osam odsto, da se sledeće godine očekuje prosek od 4,9 odsto, te da će rast plata i penzija nadmašiti inflaciju, što znači da će životni standard građana rasti.

Za pomoć deci se prijavio 1,1 milion dece

Ministar Mali izjavio je da je sutra poslednji dan za prijavu za jednokratnu pomoć majkama dece mlađe od 16 godina i da se za 10.000 dinara, koliko se daje po detetu, već prijavio 1,1 milion dece.

Ministar Mali istakao je da u budžetu ima odvojenih oko 12 milijardi dinara, koliko je za tu isplatu neophodno.

- Isplata kreće 25. septembra i mislim da ćemo već u prva dva dana uspeti da isplatimo novac svim majkama - naveo je ministar Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata