MINISTARKA TANASKOVIĆ U ALEKSANDROVCU: Nikad veći budžet za poljoprivrednike, treba to da iskoriste (FOTO)

Novosti online

14. 09. 2023. u 18:38

JELENA Tanasković, ministarka poljoprivrede, obišla je danas Aleksandrovac gde je posetila gazdinstvo Andreja Radojčića "Voćne čarolije", a nakon čega se sastala i sa poljoprivrednicima.

МИНИСТАРКА ТАНАСКОВИЋ У АЛЕКСАНДРОВЦУ: Никад већи буџет за пољопривреднике, треба то да искористе (ФОТО)

Foto: Ministarstvo

Tanasković se zahvalila domaćinima, predstavnicima lokalne zajednice i predsedniku opštine na pozivu:

- Lepa jedna priča studenta povratnika iz Beograda. On se ponovo vratio svojoj kući. Hvala predsedniku opštine i generalno lokalnoj samoupravi koja nas je pozvala na manifestaciju sa ovakvom tradicijom. Danas smo ovde sa poljoprivrednicima sa kojima ćemo sesti da porazovaramo o svemu. Otvoreni smo za razgovore, pitanja, diskusiju. Verujem da imamo puno toga da razgovaramo - rekla je ministarka Tanasković i dodala:

- "Župska berba" generalno u državi je istorijski poznata i pokazuje zaista tradiciju Srbije. Mislim da vinogradarstvo nikada nije bilo na višem nivou nego što je danas. 26 hiljada hektara imamo već zasađenih. Oko 500 vinarija. U poslednjih par godina od kada je predsednik Vučić poikrenuo pričuo o vinskom putu doveli smo i Wine vision by Open Balkan. Pripremamo već drugi sajam. Pozivam sve i iz Aleksandrovca i koji se bave vinom i oni koji žele da probaju. To će biti mnogo više od sajamske manifestacije u beogradu. Skupiće se svet jer imamo šta da pokažemo. Putujući i predstavljajući Srbiju čula sam samo pohvale.

Ministarka je naglasila da su subvencije za poljoprivredu nakon rebalansa budžeta veće nego ikada u Srbiji.

- 114,5 milijardi dinara nakon rebalansa budžeta. Sve to ide, takoreći, u subvencije. Ima puno mera iz nacionalnog budžeta. Imamo IPAD mere kojima finansiramo mlade poljoprivrednike, investicije, mehanizaciju. Mere preko konkurentne poljoprivrede koje finansiramo preko Svetske banke, odnosno gde država daje bespovratni deo kredita od 50 posto ukupne investicije, 40 posto je kreditna linija. To su sve nove mogućnosti i zato smo tu danas, da približimo ljudima kako mogu da unaprede svoje gazdinstvo. Sedam posto od ukupnog budžeta. To treba da iskoriste jer je to namenjeno njima, poljoprivrednicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)