SRPSKE KOMPANIJE NAJPOUZDANIJE U REGIONU: Čak 51 firma ima oznaku AEO

E.B.T.

10. 08. 2023. u 16:16

DOBIJANjE statusa ovlašćene kompanije AEO, prilika je za razvoj trgovine i ekonomija čitavog CEFTA regiona, a u regionu Zapadnog Balkana Srbija ima najviše kompanija, čak 51, sa tom oznakom.

СРПСКЕ КОМПАНИЈЕ НАЈПОУЗДАНИЈЕ У РЕГИОНУ: Чак 51 фирма има ознаку АЕО

Foto: Tanjug

Ovo je danas saopštila CEFTA, podsećajući da su pouzdanost i poverenje ključne reči u poslovnom svetu i da AEO oznaka ukazuje na firme koje su pouzdan i proveren partner.

- Koncept ovlašćenog privrednog subjekta je uvela Svetska carinska organizacija i zasniva se na partnerstvu između carinskih organa i preduzeća – navodi CEFTA. - Kada neki privredni subjekt, koji je uključen u međunarodni lanac trgovinske razmene, ispuni određene kriterijume, dobija AEO status koji ujedno označava najviši stepen poverenja.

Koristi AEO programa su, kako dodaju, velike, od ubrzanja carinskih postupaka, smanjenja troškova poslovanja i uštede vremena, do prepoznatljivosti na terenu, jer označava da se radi o tržišno pouzdanom partneru za carinsku službu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!