PREDSEDNIK SAOPŠTIO DOBRE VESTI: U prvih šest meseci Srbija imala priliv stranih investicija u vrednosti 2,122 milijarde evra

Tanjug

06. 07. 2023. u 13:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naša zemlja u prvih šest meseci imala dobar priliv direktnih stranih investicija u vrednosti 2,122 milijarde evra, što je za 31 odsto više nego prošle godine u istom periodu.

ПРЕДСЕДНИК САОПШТИО ДОБРЕ ВЕСТИ: У првих шест месеци Србија имала прилив страних инвестиција у вредности 2,122 милијарде евра

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

- Uvek se ubrzava u trećem i četvrtom kvartalu, verujemo da ova godina može da bude rekordna i da ukupan priliv premaši 4,5 milijardi evra, što bi bilo izuzetno. Sve veći udeo je azijskih investicija i Kine i Japana, dok se smanjuje udeo u ukupnim investicijama nekih drugih - istakao je Vučić.

Zamolio je vladu da se posebno posveti rastu BDP-a, i u rudarstvu, pre svega da se više kopa ugalj, dodao je Vučić.

- Posebno ih molim da se posvete građevinarstvu i velikim reformama, gde bismo visoke kamate mogli da nadoknadimo na neke druge načine i da izađu sa novim predlozima i da to ubrzamo u trećem i četvrtom kvartalu, jer nam od stope rasta zavisi sve drugo - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: TREŠTI MUZIKA: Deca ubijena, a na protestu - žurka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (168)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)