KINA se suprotstavila naporima koje predvode SAD da blokira napredak u industriji proizvodnje čipova, tako što je uvela ograničenja na izvoz ključnih sirovina koje su njenim zapadnim rivalima potrebne za proizvodnju poluprovodnika.

Komentari (4)

Sankcije

04.07.2023. 11:03

Najzad pravi odgovor na zapadni sistem sankcij. BRIKS mora da postavi sistem kontra-sankcija zapadnim zemljama, koji će im biti direktni odgovor na svaku pojedinačnu sankciju. Na primer u slučaju holandije sankcije bi bile zabrana uvoza svih ili dela holandskih proizvoda u zemlje Briksa …

buki

04.07.2023. 11:56

@Sankcije - Tako je, jer prepotentni Zapadni kolonijalni agresori , lopovi i ubice, samo tako mogu da se vrate na mesto koje im pripada, a to mesto je definitivno neka štala. Za svaki slučaj ih pregradom odvojiti od ostalih životinja zbog njihove bezbednosti. Naravno, mislim na bezbednost životinja.

sima

04.07.2023. 14:12

Gde su sada "stručnjaci" što su hteli da gaje pečurke u Smederevu i Boru. Samo retkim elementima koje kinezi izdvajaju iz jalovine u Boru isplaćuju sva ulaganja. Nije tu samo Galijum i Gemanijum.