NOVE CENE GORIVA: Benzin košta isto, dizel poskupljuje

Novosti online

23. 06. 2023. u 10:48

LITAR evrodizela će od danas od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama maksimalno koštati 186 dinara, a benzina evropremijum BMB 177 dinara.

НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА: Бензин кошта исто, дизел поскупљује

D. Balšić

Praktično, cena dizela je dva dinara viša, dok je benzin ostao na istoj ceni. Prošlog petka cene goriva su bile ograničene na: litar evrodizela je koštao 184 dinara, a benzin evropremijum BMB 177 dinara.

Cena nafte i dalje u padu

Cene sirove nafte produžile su pad koji je počeo ranije ove nedelje pošto su strahovi od globalnog usporavanja preovladali zbog ograničenja prevelike ponude. Jutros, u petak, WTI je pao ispod 69 dolara, a Brent ispod 73,50 dolara.

Primedbe predsednika Federalnih rezervi Džeroma Pauela dodatno su povećale pritisak na tržišta. Pauel je ove nedelje rekao da vidi još najmanje dva povećanja kamatne stope do kraja godine.

U saopštenju se navodi da trenutni napori da se obuzda inflacija nisu uradili posao, što zauzvrat sugeriše da je situacija teža nego što su mnogi prvobitno verovali, uključujući i samog Pauela.

(Blic Biznis)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!