U BIVŠOJ FABRICI „NISANA“ U SANKT PETERBURGU: Pokrenuta proizvodnja novog modela „lade“ (VIDEO)

Novosti online

17. 06. 2023. u 23:55

RUSKA kompanija za proizvodnju automobila „AvtoVAZ“ pokrenula je proizvodnju automobila „lada“, model X-Kros 5 (Lada X-Cross 5) u bivšoj fabrici „Nisana“ u Sankt Peterburgu.

У БИВШОЈ ФАБРИЦИ „НИСАНА“ У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ: Покренута производња новог модела „ладе“ (ВИДЕО)

Foto prontskrin ria novosti

Lada X-Cross 5 je gradski krosover sa pogonom na prednje točkove opremljen turbo motorom od 160 konjskih snaga i 7-stepenim automatskim menjačem.

„Automobil ima panoramski krov, pametni bezbednosni sistemi ADAS (kontrola umora vozača, upozorenje na izlazak iz trake, adaptivno uključivanje dugih svetala, sistemi sveobuhvatne vidljivosti, kočenje u slučaju nužde itd.), multimedijalni sistem“, saopštila je kompanija „AvtoVAZ“.

Svečanoj ceremoniji pokretanja proizvodnje prisustvovali su ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov, predsednik „AvtoVAZ-a“ Maksim Sokolov i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov.

„AvtoVAZ“ će proizvoditi pomenuti model „lade“ zajedno sa kineskim partnerom, ali nije zvanično saopšteno koja kompanija je u pitanju.

Kako je objasnio izvršni direktor fabrike „Lada Sankt Peterburg“ Sergej Zaharčenko, u proizvodnji će se koristiti oprema koju je koristio „Nisan“, a koja je modernizovana za lansiranje novog modela „lade“.

Početak prodaje automobila planiran je za treći kvartal 2023. godine.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)