GAS ĆE STIZATI I IZ GRČKE: Srbija rezervisala 300 miliona kubika u Aleksandropolisu

E.B.T.

15. 03. 2023. u 15:22

SRBIJA je rezervisala 300 miliona kubika gasa u LNG terminalu za tečni prirodni gas u grčkoj luci Aleksandropolis. Ovo je danas izjavio generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović, ističući da će naša zemlja diverzifikovati izvore snabdevanja.

ГАС ЋЕ СТИЗАТИ И ИЗ ГРЧКЕ: Србија резервисала 300 милиона кубика у Александрополису

Foto AP

- Pored dve milijarde kubika gasa koje kupujemo po naftnoj formuli od Rusije, na osnovu dogovora dvojice predsednika, Vučića i Putina, potrebna još milijarda kubnih metara kako bismo bili potpuno bezbedni po svakom osnovu i mogli da proizvodimo električnu energiju – naveo je Bajatović. - U Bugarskoj, od Varne do Sofije, i u Srbiji, od Beograda do Niša, mali je kapacitet gasovoda i moraće da bude proširen, kako bismo nabavljali gas i iz tog pravca.

On je najavio da ćemo veliko proširenje raditi u narednim godinama. Nakon toga ćemo, kako dodaje, imati mogućnost da nabavljamo gas iz austrijskog čvorišta Baumgarten, zatim preko Mađarske, Bugarske i Grčke.

-Takođe, imaćemo pristup grčkim LNG terminalim Revitauzo i Aleksandropolis – precizirao je Bajatović. - Mislim da će terminali biti gotovi ove godine i da možemo već da imamo neke efekte.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove