NOVI PREDLOG EVROPSKE KOMISIJE: Ograničenje cene od 100 dolara po barelu na ruske naftne proizvode

Srna

26. 01. 2023. u 18:34

EVROPSKA komisija je predložila da EU odredi ograničenje cene od 100 dolara po barelu na ruske naftne proizvode poput dizela i 45 dolara po barelu za ostale derivate, izjavili su danas evropski zvaničnici.

НОВИ ПРЕДЛОГ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ: Ограничење цене од 100 долара по барелу на руске нафтне производе

Foto Shutterstock

Predlog je danas poslat članicama EU, čiji će predstavnici raspravljati o tome na sastanku sutra posle podne s ciljem da dođe do dogovora prije nego što na snagu stupi ograničenje cene na ruske naftne proizvode 5. februara.

Ograničenje cene ruskih naftnih proizvoda prati slično ograničenje od 60 dolara po barelu uvedeno 5. decembra, piše Rojters.

Ograničenje cene nafte ruske nafte uvela je i Grupa sedam najrazvijenijih zemalja sveta G7 SAD, Japan, Kanada, Britanija, Italija, Francuska i Nemačka te EU.

Oba ograničenja cene nafte obuhvataju zabranu zapadnim osiguravajućim i brodskim kompanijama da osiguravaju ili da prevoze rusku sirovu naftu i derivate sem uloliko su kupljeni po određenoj ili ispod dozvoljene cijene nafte.

BONUS VIDEO: PODRŠKA OD TERMINATORA: Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SJAJNE VESTI ZA RUSIJU: Oglasio se MMF, brojke premašile očekivanja