OČEKUJU MANJE RAČUNE ZA STRUJU: Novosadski institut dobio dve solarne elektrane

Z. G.

27. 12. 2022. u 15:18

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović pustio je danas u rad dve solarne elektrane u Institutu za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu u Novom Sadu kapaciteta 30 i 15 kilovat-časova, koje će toj ustanovi znatno smanjiti troškove za električnu energiju.

ОЧЕКУЈУ МАЊЕ РАЧУНЕ ЗА СТРУЈУ: Новосадски институт добио две соларне електране

Pres služba Pokrajinske vlade

- Ovo je odličan primer i verujem da ćemo i druge javne ustanove motivisati da realizuju ovakva ulaganja. Pokrajinska vlada će od iduće godine investirati u izgradnju solarnih elektrana koje će biti instalirane na većini objekata koje koriste fakulteti Univerziteta u Novom Sadu - izjavio je Mirović.

On je dodao da će u naredne dve do tri godine gotovo svi objekti Univerziteta biti u sistemu snabdevanja energijom sa solarnim elektranama.

Direktor Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu Saša Orlović rekao je da je Institut sopstvenim sredstva i uz podršku Pokrajinske vlade izgradio dve solarne elektrane, što je izuzetno značajno u današnje vreme.

- Posedujemo i opremu jedinstvenu u regionu koja nam omogućava da bolje upravljamo šumama, kao i uređaje koji prate vitalnost stabala - istakao je Orlović, posle predstavljanja Institutovih potencijala i opreme.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" NA ŽELEZNIČKOJ STANICI NOVI SAD: Šta se trenutno radi i kakvi su planovi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja