CENE hrane u Švedskoj ove godine su skočile za 20 odsto, dok su se računi za struju više nego udvostručili, pokazuju podaci koje je objavila Agencija za zaštitu potrošača zemlje.

Komentari (6)

Judi

29.11.2022. 10:37

Mal te ne sad se vidi koliko je zapad od Rusije zavisio biće im još gore ako nastave da daju pare Ukrajini jer iduce godine nema ništa od Ukrajinske žetve !

deki

29.11.2022. 10:48

Svedska ,da nista ne radi u narednih 50 godina ,da ne napravi jedno jedinog evra prihoda ,ima da isplacuje plate i penzije! Toliko o problemima u Svedskoj!

buki

29.11.2022. 11:07

Švedska može da poveća 100% plate svojim radnicima i da im državni budžet ne oseti problem, pa se ja ne brinem za njih. Jedu me naše brige, pa dajte neki savet kako da kupim somborsku fetu, koja je pre 6-7 meseci koštala 350 din/kg a sada 850.

Walter Pravicek

29.11.2022. 12:56

I tako je kod nas u Sloveniji.(Rom kaže u Slovenija).Vidite kuda nas uvukoše bez mozga politička elita koji imajo platu,da padneš kada se sve sume zbroje.I posle ne trebaju ni platiti avion,vlak ili bus,i to nudi EU kancelarija.Samo,što njima ne plačaju kupleraje.A narod radni čeka sa mo,da se njima kaže:Firma se zatvara mili moji radnici,vredni ali gotovi smo,posla nema,gasa nema,struja samo po danu,te čekajte kući.Oni iz inozemstva van iz države.Radili dobro,slali kuči skoro sve,glavni obrok hrane je bio u firmi gde su radili,ostalo paštete ili jako jeftina hrana.I sada kuči,gde je još gore.Znate koliko razvoda brakova znači takav neminovni udarac,kada muž nema,ne može dati za školu,za hranu i ostalo,razmirice slijede,te konačnio na sud razstava.?Znate koliko samoubistava?Ili postanu pijanice,jer za drogu ipak novaca nemaju.Ili klošari na ulici,prosjaki za hleb.Spavanje u državi gde je čovek radio,sada bez posla sobice malene mora vratiti ključ i postane bezkućnik, ilegalac , jer je dozvola za posao,koji bi možda negde našao protekla.Neka su ti političari,koji nama to rade prokleti za uvek.Jer njih ni na sud neče biti,kamoli u" čuzi",na hlebu i vodi.