KO JE KRIV ZA EKSPLOZIJE NA SEVERNOM TOKU? Peskov tvrdi - "Istina će iznenaditi mnoge"

Novosti onlajn

21. 10. 2022. u 14:51

RUSIJA se suočava sa nevoljnošću drugih zemalja da sarađuju u istrazi eksplozija na "Severnom toku", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КО ЈЕ КРИВ ЗА ЕКСПЛОЗИЈЕ НА СЕВЕРНОМ ТОКУ? Песков тврди - Истина ће изненадити многе

Foto AP

- Ni Nemci, ni Šveđani, ni Danci sa nama ne dele informacije. Preko diplomatskih kanala se veoma intenzivno radi, ali za sada nailazimo na zid nespremnosti da se na neki način sarađuje i nespremnosti da zajedno dođemo do istine, koja će, verovatno, ako bude ustanovljena i objavljena, mnoge u ovim evropskim zemljama iznenaditi - rekao je Peskov novinarima, komentarišući istragu.

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

On je istakao da Rusija nema novih podataka o počiniocima eksplozija.

- Naša razmišljanja i naše, da kažemo, preliminarne pretpostavke o mogućem izvršiocu su dobro poznate, nema smisla da ih ponavljamo. Mi ne možemo imati nikakve nove podatke, jer smo lišeni mogućnosti da učestvujemo u istrazi ovog akta sabotaže, ove diverzije - rekao je Peskov.

Napadi na gasovode „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“ izvedeni su 26. septembra. Prema informacijama danskih i švedskih vlasti otkriveno je curenje gasa na dva mesta na „Severnom toku“ i na jednom mestu na „Severnom toku 2“ kod ostrva Bornholm. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da se radi o diverziji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

BORBA PROTIV DRONOVA: Ruske bespilotne letelice iznad Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave