ŠOLC TVRDI: Obezbedićemo energetsku bezbednost zemlje

Novosti online

05. 10. 2022. u 00:13

NEMAČKA vlada je u stanju da obezbedi energetsku bezbednost zemlje, uprkos incidentu sa ruskim Severnim tokom, tvrdi kancelar te zemlje Olaf Šolc.

ШОЛЦ ТВРДИ: Обезбедићемо енергетску безбедност земље

Foto Tanjug/AP

On je podsetio da je Nemačka postigla određene uspehe u vidu novih ugovora za uvoz plavog goriva, kao i izgradnju skladišta. Šolc je takođe primetio da su danas skladišta gasa u zemlji popunjena 92 odsto.

- Nemačka će verovatno moći da obezbedi svoju energetsku bezbednost, uprkos činjenici da više nema gasa koji bi cevovodima išao iz Rusije u Nemačku i što smo saznali o dramatičnom razaranju nekih od njih u Baltičkom moru - rekao je Šolc.

BONUS VIDEO - BEOGRAD KAO VAŽNA STANICA: Nekad je “Orijent ekspres” jurio Evropom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

VELIKA TRAGEDIJA GAGE ANTONIJEVIĆA Sestra mu umrla usred snimanja filma: Samo je pala, nije bilo pomoći