NA NEODREĐENO VREME: „Gasprom“ u potpunosti obustavio isporuke gasa „Severnim tokom“

Novosti onlajn

02. 09. 2022. u 18:50

RUSKI „Gasprom“ saopštio je da je u potpunosti obustavljena isporuka gasa preko „Severnog toka“ zbog neispravnosti turbine.

НА НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ: „Гаспром“ у потпуности обуставио испоруке гаса „Северним током“

Foto TASS

Kako se navodi, obustava isporuke gasa će trajati sve dok se kvar na turbini ne otkloni.

„Gasprom“ je saopštio i da je poslao kompaniji „Simens“ obaveštenje o neispravnosti na turbini i o potrebi otklanjanja kvara.

Prethodno je saopšteno da je isporuka gasa ovim gasovodom obustavljena zbog planskih radova na agregatu za pumpanje gasa u kompresorskoj stanici „Portova“.

„Severni tok“ od sredine juna radi uz ograničenja, a od kraja jula isporučuje svega 20 odsto od predviđenih 170 miliona kubnih metara gasa dnevno. Ruska strana naglašava da je smanjenje obima isporuka izazvano isključivo sankcijama koje su dovele do problema u servisiranju i remontu gasnih agregata „Simensa“.

Do sada je rad gasovoda omogućavala samo jedna turbina.

Isporuke gasa iz Rusije tranzitom preko Ukrajine su ostale nepromenjene posle obustave rad „Severnog toka“.

Bez obzira na ograničenja u isporukama gasa od „Gasproma“, Evropa je uspela da popuni svoja podzemna skladišta do 80,17 odsto kapaciteta, sledi iz podataka Asocijacije operatera gasne infrastrukture Evrope.

(Sputnjik)

 

BONUS VIDEO:

BORBE U REGIONU HARKOVA: Pogledajte akciju ruske oklopne divizije i pripadnika Nacionalne garde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!