U LAPOVO ULOŽENO 70 MILIONA EVRA: Ana Brnabić otvorila drugi logistički centar kompanije "Lidl"

D. J.

09. 08. 2022. u 06:33

U LAPOVU je juče Kompanija "Lidl" otvorila drugi logistički centar u Srbiji, ovaj površine 57.000 kvadratnih metara, u koji je uloženo 70 miliona evra.

У ЛАПОВО УЛОЖЕНО 70 МИЛИОНА ЕВРА: Ана Брнабић отворила други логистички центар компаније Лидл

Premijerka Brnabić u Lapovu, Foto Tanjug

Reč je o investiciji koja obezbeđuje više od 250 novih radnih mesta. Prema rečima predsednice Vlade Ane Brnabić, od posebnog značaja je činjenica da je ovo nemačka investicija.

Svečanom događaju prisustvovali su i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, predsednik opštine Lapovo Boban Miličić, generalni direktor kompanije "Lidl Srbija" Dragan Čigoja, kao i predstavnici Ambasade Savezne Republike Nemačke.

Foto Tanjug

- Širom sveta nemački investitori su poznati kao najpromišljeniji, pa samim tim kada dolaze nemačke investicije ostali investitori širom sveta ih prate. Nemačka je naš najveći spoljnotrgovinski partner, a ukupan obim naše bilateralne razmene u robi i uslugama dostigao je skoro osam milijardi evra. Srbija ima dinamičan ekomoski rast, koji se nastavio uprkos pandemiji virusa korona, ratu na istoku Evrope, galopirajućoj inflaciji, energetskoj neizvesnosti i svemu onome što prati čitavu Evropu i svet - rekla je Brnabićeva.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da je novom investicijom kompanija "Lidl" potvrdila značaj srpkog tržišta.

PORODICA SA 3.000 ČLANOVA

"LIDL" danas u Srbiji zapošljava više od 3.000 ljudi u 35 gradova u Srbiji, efikasno posluje i pruža značajnu podršku domaćoj ekonomiji i kompanija se u relativno kratkom roku uvrstila u prve tri maloprodaje u Republici Srbiji - izjavila je ministarka Matić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)