NAŠI ADUTI ZA SVETSKU TRPEZU: Domaći proizvođači organske hrane danas će se predstaviti na međunarodnom sajmu - "BIOFACH 2022" u Nirnbergu

B. Ca.

26. 07. 2022. u 07:05

SRPSKI proizvođači organske hrane predstaviće se danas na međunarodnom sajmu organske hrane BIOFACH 2022, u Nemačkoj.

НАШИ АДУТИ ЗА СВЕТСКУ ТРПЕЗУ:  Домаћи произвођачи органске хране данас ће се представити на међународном сајму - BIOFACH 2022 у Нирнбергу

Foto Tanjug

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza - SIPPO i Nacionalnom asocijacijom za organsku proizvodnju Serbia organica organizuju nastup srpskih privrednika na ovom sajmu u Nirnbergu. Naše firme će se promovisati u okviru nacionalnog štanda Srbije,od 26. do 29. jula 2022. godine.

Kako iz PKS kažu, nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

- Pod prepoznatiljivim sloganom WE SPEAK ORGANIC, naši organski proizvođači predstaviće se širokim asortimanom proizvoda od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrznutog voća, povrća, sušenih pečuraka do proizvoda od žitarica, organskih testenina, džemova i voćnih namaza od organskog voća - kaže Bojana Lalović iz Službe za organizaciju sajmova PKS.

- Proizvodni program predstaviće devet proizvođača iz Bele Crkve, Arilja, Kruševca, Užica, Beograda, Prijepolja, Blaca i Prokuplja.Nacionalni štand nalazi se u hali 4A površine 96 kvadrata.

U pitnju je izuzetno važan događaj kada se radi o ovoj vrsti proizvoda, jer je BIOFACH najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje, koji okuplja više od 3.000 izlagača.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede - IFOAM, čiji je član i Pks.

- Osim međunarodne izložbe organskog sektora, to je mesto trgovine i poslovanja, ali i mesto na kojem se kreiraju politike i trendovi u sektoru - kažu U PKS.

- U poslednjih deset godina izvoz je porastao više od 15 puta. Samo uodnosu na 2020, izvoz u 2021. je porastao za 53 odsto i iznosio je 57,4 miliona evra.

U svojoj oblasti najveći na svetu

BIOFACH predstavlja najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje koji se svakog februara održava u Nirnbergu, u Nemačkoj od 1990. godine. Tokom 2020. godine na sajmu je bilo prisutno više od 3.500 izlagača iz 100 zemalja, a obišlo ga je najmanje 50.000 posetilaca iz više od 130 država sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)