MOMIROVIĆ: Put Kokin Brod – Pribojska banja biće gotov do 15. novembra

Novosti online

20. 07. 2022. u 15:09

OVO je izuzetno važan putni pravac za sve građane Priboja i Nove Varoši, a danas sam se uverio da se radovi izvode intenzivno i odvijaju se planiranom dinamikom, a građani će u narednom periodu dobiti širi i bezbedniji put, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obilaska trase puta na deonici Kokin Brod – Pribojska banja.

МОМИРОВИЋ: Пут Кокин Брод – Прибојска бања биће готов до 15. новембра

Foto: Ministarstvo

- Završili smo deset kilometara puta na teritoriji opštine Priboj, do 15. septembra biće završeno više od osam kilometara puta i do 15. novembra nam ostaje da završimo još šest kilometara potpuno poštujući dinamiku radova - zaključio je ministar.

Ministar Momirović se ovom prilikom osvrnuo i na trenutnu rekonstrukciju auto-puta "Miloš Veliki", gde se na deonici Ub-Lajkovac izvode radovi na rehabilitaciji kolovoza usled pojave oštećenja na kolovozu.

- Auto-put "Miloš Veliki" je od suštinskog značaja za razvoj ovog dela naše zemlje i bespredmetno je komentarisati pojedine medijske naslove da je ovaj auto-put sramota za našu državu - rekao je Momirović.

Ministar je dodao da se trenutno nalazimo u najvećem investicionom talasu u istoriji ove zemlje i da je narod pokazao koliko poverenje ima u politiku predsednika Aleksandra Vučića koja je dovela do neverovatnih promena i da ćemo nastaviti zajedno da se borimo za bolji život naših građana.

Foto: Ministarstvo

- Čist primer je Priboj koji smo nekada zvali "Dolinom gladi", a sada se Priboj uzdiže i na dobrom je putu da nakon realizacije svih projekata postane motor razvoja Zapadne Srbije - ističe Momirović. Radove na deonici Kokin Brod – Pribojska banja zajedno sa ministrom Momirovićem obišli su i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović kao i narodni poslanik Krsto Janjušević koji je tom prilikom naglasio da nema prekida u radovima na ovoj veoma zahtevnoj deonici i da država nalazi način da održi snažnu ekonomiju.

- Ponosni smo zato što je Srbija umrežena auto-putevima i brzim saobraćajnicama sa ciljem da se privreda i turizam još više razvijaju, a sve u korist svih građana naše

zemlje - naglašava Janjušević.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović istakao je da je ova ministrova poseta najbolji pokazatelj koliko je država kao i resorno ministarstvo posvećeno infrastrukturnim ulaganjima u Priboj i dodao da je tokom poslednje posete predsednika države Priboju dogovoreno niz infrastrukturnih projekata, čija realizacija se tek očekuje.

Ministar Momirović, neposredno pre obilaska cele trase puta na deonici Kokin Brod

– Pribojska banja, održao je i radni sastanak sa predstavnicima opštine Priboj gde se razgovaralo o svim aktuelnim temama.

Radovi na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod – Pribojska banja, u ukupnoj dužini od 26 km započeti su septembra 2021. godine i uključena su dva izvođača: „Novi Pazar put“ i „Putevi Užice“.

Vrednost ugovorenih radova iznosi 1,32 milijardi dinara. Očekivani rok za završetak radova je do kraja 2022. godine, a do sada je realizovano više od 70 procenata vrednosti radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)