MOMIROVIĆ: Uz podršku EIB-a 1,6 milijardi dinara za rekonstrukciju puta od Raške do Novog Pazara

Novosti online

19. 07. 2022. u 14:43

NOVI Pazar je jedan od gradova u koji značajno ulažemo kada je reč o novim infrastrukturnim projektima, a ubrzo nas očekuje i početak radova na izgradnji važne saobraćajnice od Novog Pazara do Raške, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas nakon obilaska radova na rekonstrukciji državnog puta Novi Pazar – Tutin.

МОМИРОВИЋ: Уз подршку ЕИБ-а 1,6 милијарди динара за реконструкцију пута од Рашке до Новог Пазара

Foto: Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture

- Putevi dovode nove investicije, zato želimo da sve opštine i gradove u ovom delu Srbije povežemo najkvalitetnijim putevima, a najbolji pokazatelj našeg predanog rada je da se ovde ne završavaju investicije u putnu infrastrukturu u Novom Pazaru i čitavom regionu – nastavljamo da radimo, a naša misija je izgradnja auto-puta koji će spojiti Požegu i Dugu Poljanu- dodao je Momirović. 

Ministar Momirović je zaključio da s obzirom da državni put Novi Pazar – Tutin nije rekonstruisan više od četrdeset godina, bilo je potrebno ponovo izgraditi saobraćajnicu koja je od vitalnog značaja i za Novi Pazar i za Tutin, a sada je ovaj put praktično završen pošto je više od 90 procenata radova gotovo.   

Foto: Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture

Obilasku radova prisustvovali su i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kao i predsednik opštine Tutin Salih Hot koji je tom prilikom pojasnio koliko je taj putni pravac važan za infrastrukturu tamošnjeg regiona i da sa nestrpljenjem očekuje da se ovaj putni pravac pusti u rad.  

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahvalio se ministru Momiroviću na zalaganju i anganžmanu kako bi se ovaj projekat na vreme i kvalitetno završio i istakao je da je za ovaj grad bitna izgradnja i obilaznice oko Novog Pazara čime bi se rešilo pitanje tranzitnog saobraćaja.

- Novi Pazar ima veliki turistički potencijal, a izgradnjom pomenutih saobraćajnica značajno ćemo unaprediti kvalitet i bezbednost putne infrastrukture- naglasio je on.  

Rekonstrukcija saobraćajnice Novi Pazar-Tutin, u dužini od 20,5 kilometara je projekat  vredan 24 miliona evra. Izvođač radova je turska kompanija „Tašjapi“.  

Nakon obilaska radova na rekonstrukciji državnog puta Novi Pazar – Tutin, ministar Momirović obišao je i radove na izgradnji obilaznice oko Novog Pazara, projekat koji za ceo kraj ima ogroman značaj. Dužina deonice iznosi 2,3 km, a vrednost radova iznosi 255 miliona dinara.  

Rekonstrukcija puta Novi Pazar – Raška biće zajednički finansirana od strane Evropske investicione banke i Republike Srbije, a vrednost radova iznosi 1,6 milijardi dinara. Dužina deonice iznosi 17,9 km, a izvođač radova je Novi Pazar- put d.o.o 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)