MINISTARSTVO FINANSIJA: U maju ostvaren budžetski suficit od 6,7 milijardi dinara

Tanjug

05. 07. 2022. u 16:17

U PERIODU januar - maj ove godine ostvaren je deficit republičkog budžeta u iznosu od 71 milijardu dinara dinara, dok je samo u maju zabeležen budžetski suficit od 6,7 milijardi dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА: У мају остварен буџетски суфицит од 6,7 милијарди динара

Foto P. Milošević

Ostvareni budžetski prihodi tokom pet meseci iznosili su 655 milijardi dinara, a rashodi 726 milijardi dinara.

Kada je reč o rezultatima ostvarenim samo u maju, naplaćeni su prihodi u iznosu od 145,3 milijarde dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 127,8 milijardi. Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV u iznosu od 69 milijardi dinara, i akciza u iznosu od 27,7 milijardi. Neporeski prihodi su iznosili 16,8 milijardi dinara, a priliv donacija 0,7 milijardi u navedenom mesecu.

Rashodi su u maju izvršeni u iznosu od 138,6 milijardi dinara. Izdaci za zaposlene su bili 30 milijardi dinara, a transferi fondovima PIO, RFZO, NSZ i fondu SOVO 16,8 milijardi. Ostali tekući rashodi su iznosili 17,5 milijardi dinara, s obzirom da je sa ove kategorije isplaćen fiskalni stimulus mladima.

Na nivou opšte države u periodu januar - maj ostvaren je fiskalni deficit od 58,8 milijardi dinara i primarni fiskalni suficit u iznosu od 11,1 milijardi dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)