INFLACIJA DIVLJA U NEMAČKOJ: U aprilu 7,4% - zabeležila novu najvišu vrednost još od pre 40 godina

Tanjug

29. 04. 2022. u 15:41

INFLACIJA u Nemačkoj iz meseca u mesec obara sve rekorde, i u aprilu je sa 7,4 odsto zabeležila novu najvišu vrednost još od pre 40 godina.

ИНФЛАЦИЈА ДИВЉА У НЕМАЧКОЈ: У априлу 7,4% - забележила нову највишу вредност још од пре 40 година

Foto: Epa

U martu je inflacija bila na 7,3 odsto, a za samo mesec dana porasla je za 0,8 odsto, pokazuju podaci Statističkog zavoda.

Najveći rast beleže cene energenata sa 35,3 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

I poskupljenje namirnica uticalo je na rast inflacije.

Tako su u aprilu voće, povrće, meso i pića poskupeli za 8,5 odsto.

Slični nivo inflacije kao što je sada u aprilu od 7,4 odsto, Nemačka je poslednji put registrovala na jesen 1981. godine, kao posledicu prvog Zalivskog rata.

Ekonomisti očekuju da će u tekućoj godini godišnja inflacija u Nemačkoj dostići 6,2 odsto, a vlada polazi od 6,1 procenata.

 

BONUS VIDEO:

LANSIRANjE "KALIBRA": Rusi objavili snimak udara na ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (3)

PREKRETNICA - OVAKO VIŠE NE MOŽEMO Jelena o najtežim trenucima u vezi sa Novakom