DOMAĆA HRANA ZA SVETSKE TRPEZE: Na izložbi "Ekspo 2020 Dubai" od 12. do 20. februara nastupaju naši privrednici

B. Caranović

11. 02. 2022. u 11:00

TOKOM osme tematske nedelje "Poljoprivreda i prehrana" svetske izložbe "Ekspo 2020" u Dubaiju, od 12. do 20. februara nastupiće više od 270 privrednika iz oko 140 kompanija iz Srbije.

ДОМАЋА ХРАНА ЗА СВЕТСКЕ ТРПЕЗЕ: На изложби Експо 2020 Дубаи од 12. до 20. фебруара наступају наши привредници

Foto Privatna arhiva

Kako iz Privredne komore Srbije kažu fokus će biti na inovacijama u poljoprivredi, povezivanju sa partnerima, upoznavanju iskustava i trendova u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi hrane.

Prema rečima Aleksandra Bogunovića, sekretara Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju Privredne komore Srbije, najveći broj privrednika koji stižu iz Srbije je iz oblasti prerade voća i povrća, konditorske industrije, proizvodnje vina i primarne poljoprivredne proizvodnje. Očekuju se važni poslovni susreti sa privrednicima iz Slovenije, Poljske, Malte, Libana, Litvanije, Meksika, Australije, Malezije, Egipta, kao i mnogih drugih država.

Poseban događaj biće promocija naših vinarija i destilerija distributerskim lancima koji zastupaju tržište čitavog Bliskog istoka. Privredna delegacija Srbije posetiće i Gulfud sajam prehrambene industrije koji okuplja predstavnike industrije hrane iz celog sveta.

- Srbija na "Ekspou" 15. februara obeležava Dan državnosti. Celodnevni program proslave biće održan na više lokacija, a pratiće ga brojni kulturni i biznis programi, koji imaju za cilj da predstave Srbiju kao zemlju kreativnih stvaralaca i snažnu investicionu destinaciju - kažu iz PKS.

- Predstaviće se najvažniji segmenti srpske privrede u kojima postoji veliki potencijal za privlačenje novih investicija i realizaciju novih projekata, a to su prehrambena industrija i savremene tehnologije.

700.000 POSETA NAŠEM PAVILjONU

IZLOŽBA "Ekspo 2020 Dubai", traje od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a na njoj učestvuje preko 190 zemalja iz celog sveta. Srbija se predstavlja pod nazivom "Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost", a centralno mesto zauzima arhitektonski upečatljivi paviljon površine 2.000 kvadrata, gde će biti organizovano oko 150 različitih događaja. Naš paviljon posetili su brojni državni zvaničnici, kao i 700.000 posetilaca iz celog sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel