SRPSKA HRANA NA IZLOŽBI U DUBAIJU Nastupiće više od 270 privrednika iz oko 140 kompanija iz Srbije

B. Ca.

09. 02. 2022. u 13:45

"POLjOPRIVREDA i prehrana", tematski je nastup naše privrede na osmoj nedelji svetske izložbe Ekspo 2020 u Dubaiju, od 12. do 20. februara. Nastupiće više od 270 privrednika iz oko 140 kompanija iz Srbije.

СРПСКА ХРАНА НА ИЗЛОЖБИ У ДУБАИЈУ Наступиће више од 270 привредника из око 140 компанија из Србије

Foto Tanjug

 Biće predstavljene inovacije u poljoprivredi, povezivanju sa partnerima, upoznavanju iskustava i trendova u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi hrane.

Prema rečima Aleksandra Bogunovića, sekretara Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju Privredne komore Srbije, najveći broj privrednika iz Srbije je iz oblasti prerade voća i povrća, konditorske industrije, proizvodnje vina i primarne poljoprivredne proizvodnje. Očekuju se važni poslovni susreti sa privrednicima iz Slovenije, Poljske, Malte, Libana, Litvanije, Meksika, Australije, Malezije, Egipta, kao i mnogih drugih država.

Poseban događaj biće predstavljanje naših vinarija i destilerija distributerskim lancima koji zastupaju tržište čitavog Bliskog istoka. Privredna delegacija Srbije posetiće i Gulfud sajam prehrambene industrije koji okuplja predstavnike industrije hrane iz celog sveta.

- Srbija na Ekspou 15. februara obeležava Dan državnosti. Celodnevni program proslave Dana državnosti biće održan na više lokacija, a pratiće ga brojni kulturni i biznis programi, koji imaju za cilj da predstave Srbiju kao zemlju kreativnih stvaralaca i snažnu investicionu destinaciju - kažu iz PKS. - "Serbia Country Business Briefing" predstaviće najvažnije segmente srpske privrede u kojima postoji veliki potencijal za privlačenje novih investicija i realizaciju novih projekata, a to su prehrambena industrija i savremene tehnologije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni