BUM KEŠ KREDITA Drastični skok gotovinskih i potrošačkih pozajmica

B. Ca.

27. 01. 2022. u 12:39

U PROTEKLIH nekoliko godina vlada veliko interesovanje za keš kreditima. Godišnje gotovinski krediti beleže rast od oko 20 odsto, a potrošačkih i više.

БУМ КЕШ КРЕДИТА Драстични скок готовинских и потрошачких позајмица

P, Milošević

Poslednji kreditni izveštaj Udruženja banaka Srbije pokazuje da je dug po osnovu potrošačkih zajmova poratsao ѕa čak 26,2 odsto,a  gotovinskih za više od desetinu!

Trenutni dug za gotovinske iznosi 625.649 miliona dinara, a potrošačke - 22.687 miliona dinara.

Prema podacima Narodne banke Srbije U novembru 2021. godine, učešće keš kredita u ukupnim kreditima stanovništvu iznosilo je 44 odsto. U periodu 2016-2019, gotovinski krediti su u proseku rasli za petinu godišnje.

-Rastu tražnje stanovništva za ukupnim kreditima, pa i gotovinskim, svakako su doprinosili i povoljniji uslovi finansiranja, koji su velikim delom rezultat i ublažavanja monetarne politike - kažu u NBS. -  Pored toga, interesovanju stanovništva za gotovinskim kreditima doprinosi i relativno brza i jednostavna procedura odobravanja u poređenju sa ostalim vrstama kredita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)