STRUJA U SRBIJI NEĆE POSKUPETI: Premijerka saopštila - Energetski sistem stabilan, neće biti restrikcija

Tanjug

27. 12. 2021. u 20:18

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je elektroenergetski sistem Srbije stabilan i da neće biti restrikcija struje, kao ni poskupljenja struje i gasa.

СТРУЈА У СРБИЈИ НЕЋЕ ПОСКУПЕТИ: Премијерка саопштила - Енергетски систем стабилан, неће бити рестрикција

Foto: D. Novković

Brnabić je rekla da ima problema u energetskom sistemu i da ih imaju čitava Evropa i svet, ali da se radi na njihovim rešavanju.

Kako je rekla, nešto je bolja hidrološka situacija što će, očekuje se, dodatno pomoći.

- Obezbedili smo sve da imamo normalan rad sistema do kraja grejne sezone, ali svakodnevno pratimo rezerve u energentima i koliko treba da dokupimo da ne zaustavimo privredu i da građani ne osete posledice. Mislim da se dobro držimo - rekla je Brnabić novinarima u Beogradu gde je učestvovala na onlajn konferenciji "Talenti na vezi 4.0".

Na pitanje zašto nije izabran novi direktor EPS-a jer je sadašnjem v.d. direktora odavno istekao mandat, Brnabić je rekla da će biti raspisan konkurs za direktora EPS i da će Vlada izabrati najboljeg kandidata.

Foto: Printskrin

- Možemo da pričamo o Grčiću ovo ili ono, da li je kompetentan ili ne, ali 2012. smo imali restrikcije i tada niko nije pitao za odgovornost i stručnost i smene zbog restrikcija - rekla je Brmabić.

To, kako je ocenila, govori i o slobodi medija 2012. godine, u kojima se, kaže, ta pitanja nisu smela postavljati.

- Danas je Srbija mnogo drugačija zemlja, smenjena su četiri direktora u EPS, v.d. direktora je podneo ostavku, nije bilo restrikcija - rekla je Brnabić.

Dodala je da se još uvek vodi istraga o tome da li je bilo sabotaže u zastoju u radu termoelektrane Nikola Tesla.

Na pitanje da li oseća odgovornost kao predsednica Vlade zbog havarija u termoelektrani "Nikola Tesla", Brnabić je rekla da oseća odgovornost za sve što se u Srbiji dešava svaki dan.

- Za sve što krene loše osećam odgovornost, bez obzira koliko sam direktno ili ne odgovorna za nešto - rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO: 

Tamara Bakić: Manekenka koja je obeležila jednu eru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina