NEMA SKIJANJA BEZ 1.500 EVRA: Počinje zimska sezona, računica za četvoročlanu porodicu nije mala

J. Subin

04. 11. 2021. u 15:26

NA skijanje, ove sezone, četvoročlana porodica ne može da pođe bez najmanje 1.500 evra.

НЕМА СКИЈАЊА БЕЗ 1.500 ЕВРА: Почиње зимска сезона, рачуница за четворочлану породицу није мала

Foto shutterstock

Za te pare, na Kopaoniku, mogu da iznajme prilično skroman smeštaj, daleko od centra, pokriju trošak hrane i kupe šestodnevni "ski-pas". Samo za njega treba da izdvoje oko 400 evra. Cene zimovanja u Srbiji su toliko "usijane" da porodični odmor, u luksuznim hotelima na "Kopu", za sedam dana dostiže vrtoglavih 6.000 evra! Koliko Srbi vole skijanje, govori i podatak da je čak i u ovakvim objektima teško doći do sobe.

Nije međutim na Kopaoniku sve "papreno". I dalje "žive" objekti, koji su na stazi, a može porodica prilično povoljno da prođe. Najam četvorokrevetnog apartmana na Gobelji, za sedam dana, košta oko 1.200 evra, u januaru. U to su uključeni doručak i večera.

Najpovoljniji smeštaj je u Jošaničkoj Banji. Tu se za 100 evra može iznajmiti soba, za šest noći. Ipak, košta svakodnevni put, ali i parking do Ski-centra Kopaonik. Doskoro su i cene u Brzeći bile povoljnije, međutim, od kada je puštena gondola, i ovde je smeštaj poskupeo.

Dejan Ljevnaić, Foto Privatna arhiva

Osim na Kopaoniku, skijaši mogu da uživaju i na Staroj planini, Zlatiboru i na Divčibarama. Svakako, cene su ovde, osim na Zlatiboru, dosta povoljnije, ali je i skijanje prilično skromno. Naročito kada je reč o dužini uređenih staza. Cena šestodnevnog ski-pasa na Torniku i Staroj planini je oko 9.400 dinara.

Poslednjih godina jedna od omiljenih destinacija srpskih skijaša je i Jahorina. Na velika vrata se vratila među ljubitelje zimskog sporta.

- Interesovanje za skijanje je u odnosu na prošlu godinu veće za 50 odsto - rekao nam je Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra "Jahorina".

- Postoji veliko interesovanje, decembar je pun gostiju iz okruženja. Najveći projekat koji smo uradili jeste gondola Poljice, a tu je i pet novih žičara. Sada imamo kapacitet od 9.500 skijaša na sat.

Najam apartmana na Jahorini kreće se, za sedam dana, od nekih 300 evra, pa do više od 1.000. Najskuplji je smeštaj u hotelima, gde sedmodnevni odmor, uz polupansion, može da košta i do 1.500 evra, za dve osobe. Cena ski-pasa, za šest dana, iznosi 123 evra.

Veliki broj skijaša i ove godine će zimovati u inostranstvu. Korona je prošle godine mnoge ski-centre zaključala, ali se očekuje da će ove sezone turiste puštati. Zasad je sigurno da će moći da se ide u Austriju, Sloveniju i Francusku. Evropski ski-centri, ako se izuzmu luksuzni hoteli, imaju napravljen koncept zimovanja u višekrevetnim apartmanima. Pa uz povoljne cene ski-karata, udobne apartmane, u Srbiji se prodaju aranžmani za ove destinacije za svega nekoliko stotina evra. Sa sve autobuskim prevozom. Time se bave najviše udruženja ljubitelja skijanja.

"TRI DOLINE" OMILjENA DESTINACIJA

TRENUTNO ne možemo da idemo u Italiju, ali za naše članove imamo organizovane ture u Francusku i Austriju - rekao nam je Goran Popović iz Udruženja ljubitelja skijanja "Skimanijaci".

Skijanje u Livinju, u novembru i decembru, košta oko 330 evra. Tu su uračunati put, smeštaj i ski-pas. Skijanje u Francuskoj, preko ovog udruženja, u decembru, iznosi 410 evra, u ski-centru "Tri doline".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a