VUČIĆ NE MOŽE DA SAKRIJE ZADOVOLJSTVO: U ovom u ovom trenutku radimo 7 auto-puteva, Srbiji uskoro veliki brendovi i nove investicije

Novosti online

23. 08. 2021. u 22:36

USKORO ćemo imati velike brendove u Srbiji, u ovom trenutku radimo 7 auto-puteva, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio još brojnih projekata koji su u planu .

ВУЧИЋ НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ЗАДОВОЉСТВО: У овом у овом тренутку радимо 7 ауто-путева, Србији ускоро велики брендови и нове инвестиције

Foto: Printscreen/Pink TV

- Beograd na vodi će za mnogo godina biti svetsko čudo. Biće završena i spolja kula Beograd. Pored Dubaija biće najlepše osvetljen grad na svetu. Zadovoljan sam onime što ostavljam iza sebe. Drago mi je što su svuda po Srbiji novi putevi - rekao je Vučić u emisiji "Ćirilica" i dodao da ne može da sakrije zadovoljstvo za sportska ulaganja, gradnje.

- Mi sada završavamo nacionalni trenažni centar za borilačke sportove. Uskoro završavamo centar za odbojkaše, pa i nacionalni trenažni centar za košarkaše. Završićemo nove bazene. Nikad više nismo medalja imali. Jeste to uspeh sportista, ali i država je imala tu svog udela.

Predsednik je potom rekao i da će obilaznica oko Beograda biti gotova uskoro, iako je vrlo teška deonica.

- Radimo Moravski koridor, to je sve od Čačka, preko Kraljeva, Trstenika, Kruševca, do Ćićevca i Pojata. To je 107 kilometara, i prva deonica će biti gotova u roku od pet meseci. Danas je oboren rekord, 2159 radnika na Moravskom koridoru. Većim delom su naši, ali ima i Indijaca - ističe Vučić.

On je rekao da je od 2016. godine u Srbiji urađeno 5.000 km lokalnih, regionalnih i državnih puteva.

- Kako da ljudi ne vide vaše zadovoljstvo. To je rezultat, za to živite, za to ste se borili. I onda morate da se bavite drugim glupostima, zato što je ljudima to dosadno. Mi smo uradili Grdeličku klisuru, Dimitrovgrad. Mi sada radimo preko 1.200 kilometara brzih puteva. To je više nego što sada imamo. I tu ne računamo Vožda Karađorđa. Nigde se u Evropi i regionu ovako ne grade putevi kao u Srbiji. Mi moramo da nadoknadimo sve što smo propustili tokom ratova i pljačke od 2000. do 2012. godine - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije