NEMAMO VREMENA ZA GUBLJENJE, POVEZIVANJE SNAŽI EKONOMIJE: Ministar Momirović na Ministarskom savetu Transportne zajednice

E.B.T.

05. 07. 2021. u 17:36

NEMAMO više vremena za gubljenje, moramo dodatno da se integrišemo sa regionom, da prevaziđemo sva otvorena pitanja koja se tiču administrativnih procedura, kako bismo maksimalno ubrzali naše ekonomije i promet ljudi i robe između zemalja.

НЕМАМО ВРЕМЕНА ЗА ГУБЉЕЊЕ, ПОВЕЗИВАЊЕ СНАЖИ ЕКОНОМИЈЕ: Министар Момировић на Министарском савету Транспортне заједнице

Tomislav Momirović

Ovo je danas izjavio ministar građevinarstva Tomislav Momirović nakon bilateralnih sastanaka sa kolegama iz BiH, Hrvatske i Makedonije, na marginama četvrtog Ministarskog saveta Transportne zajednice na Brdu kod Kranja u Sloveniji.

- Nivo ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu je do sada nezabeležen i naš cilj je moderniji, integrisani saobraćaj, oslonac celog regiona i nezaobilazan u evropskim okvirima - istakao je ministar. - Srbija gradi trasportne i saobraćajne kapacitete ka zemljama Evropske unije i jača regionalnu povezanost. Projekti koje smo pokrenuli poput izgradnje auto-puta Beograd Sarajevo, aerodroma Trebinje, rekonstrukcije putnih međudržavnih mostova doprineće boljoj vezi građana Srbije i BiH.

On je dodao da je sa hrvatskim kolegom dogovoreno potpisivanje Sporazuma o održavanju tri drumska mosta na zajedničkoj državnoj granici za kaj septembra. Sa delegacijom iz Severne Makedonije, kako navodi, razgovarao o rekonstrukciji pruge ka Skoplju.

Nakon bilateralnih susreta, ministar Momirović će danas učestvovati na sastanku Ministarskog saveta Transportne zajednice u organizaciji Stalnog sekretarijata ove organizacije.

Na skupu će biti više reči o napretku u proširenja "zelenih" traka do granica između EU i Zapadnog Balkana, kao i implementaciji akcionih planova i Strategije održive i pametne mobilnosti sa perspektivom Zapadnog Balkana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)