UVEK JE BIO NA STRANI RAZUMA: Odlazak novinara Aleksandra Vasića

V. N.

18. 05. 2021. u 23:17

ALEKSANDAR Vasić je bio staložen, razuman, patriotski nastrojen, svakoga je mogao da opravda i tražio je najbolje u njemu, ali je bio i istinski neprijatelj neprijatelja zdravog razuma.

УВЕК ЈЕ БИО НА СТРАНИ РАЗУМА: Одлазак новинара Александра Васића

Foto: UNS

Prijatelji i kolege pokojnog novinara TV Pink ovo su o njemu rekli na komemoraciji u Pres centru Udruženja novinara Srbije.

Glavni i odgovorni urednik informativne redakcije TV Pink Goran Gmitrić naglasio je da se u redakciji svakodnevno prepričavaju Vasine šale i širi njegov optimizam:

- Vasa nije bio samo moj kolega, bio je moj prijatelj. Imao sam osećaj da će me do jutra u svom stilu, a bio je duhovit, nazvati i reći: "Plačeš, plačeš... Žao ti je, prešao sam te". To se nije desilo... I danas sedim u kancelariji i čini mi se da će da dođe i kaže: "Šefe, hoćemo li da pijemo kafu?"

On je dodao da je Vasić jedan od retkih koji čoveku priraste za srce, pun ljudske topline i dobrote.

- Vasa je najponosniji bio kada su ga birali da uđe u RRA. Govorio je: "Za mene je glasalo 252 ljudi, dvotrećinska većina"... - rekla je novinarka Tanja Vandoro.

Aleksandar Vasić je rođen u Prištini 1963. Apsolvirao je književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radio je kao novinar i urednik u brojnim časopisima i elektronskim medijima i bio predsednik Saveta RRA. Na TV Pink uređivao je i vodio emisiju "Pravac".

Sahrana će biti održana u sredu na Bežanijskom groblju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!